Sport

A mögötte érkező elgázolta, agyi sérülést szenvedett Szvoboda Bence tízszeres magyar bajnok motoros

rtl.hurtl.hu

2023. június 12. 16:28

Elesett a cseh bajnoki verseny első futamában. 

Frissítünk!

Cikkünk megjelenése után a HTS Team újabb információkat közölt Szvoboda Bence állapotáról. Eszerint a sportolón életmentő műtétet hajtottak a baleset után, „az agyi funkciói nem működnek. A szervezete még küzd az életben maradásért, ami jelen pillanatban megjósolhatatlan, hogy meddig fog tartani. Bence még nem tekinthető halottnak.”

A HTS Team Facebook-oldala korábban arról számolt be: vasárnapi cseh bajnoki verseny első futamában Szvoboda elesett, és a mögötte érkező versenyző elgázolta. Később Fodor Donát posztja nyomán terjedt el a sajtóban, hogy a 31 éves sportoló elhunyt.

A kaposvári versenyző kétszeres cseh felnőtt bajnok, osztrák junior bajnok, világbajnoki pontszerző, Európa-bajnoki dobogós. A magyar bajnokság valamennyi utánpótlás és felnőtt kategóriájában szerzett bajnoki címet, egyéniben és csapatban egyaránt, összesen tizenötöt. 

2018-ban második magyar versenyzőként nyert versenyt az ADAC MX Masters sorozat királykategóriájában, valamint az osztrák, a szlovák, a cseh és a magyar bajnokság legnívósabb kategóriájában is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.


Nyitókép: Facebook

#Sport#szvoboda bence#gyász#halál#motoros

Címlapról ajánljuk