Sport

Inkább kínainak érzik magukat a Liu testvérek

rtl.hurtl.hu

2023. március 29. 11:18

Tiencsinben térnek vissza a versenyzéshez. 

A magyar színekben történelmi olimpiai bajnoki címeket szerző testvérpár a közel 14 millió lakosú Tiencsin városának rövid pályás gyorskorcsolyacsapatában térhet vissza a versenyzéshez, és március 31. és április 2. között már a kínai országos bajnokságon küzdhetnek a válogatottságért, írta meg a Sportal.

Liuékat a múlt hétvégén mutatták be új egyesületüknél, egy kép erejéig pedig az országváltást bizonyító okiratokkal is pózoltak. Ezek szerint tavaly karácsonykor kapták meg a kínai állampolgárságot, míg alig egy hete Novák Katalin köztársasági elnök aláírásával szentesítette a magyarról való lemondásukat. 

Édesapánk kínai, Tiencsinből származik. Ezért döntöttünk végül úgy, hogy kínai állampolgárok leszünk, és versenyen is képviseljük hazánkat, Így hogy oklevél is bizonyítja, még inkább kínainak érezzük magunkat. Azt reméljük, hogy hozzá tudunk járulni a tiencsini gyorskorcsolyázás fejlődéséhez

– mondta a bemutatásakor Liu Shaolin Sándor.

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang a Fókusznak azt mondták, úgy érezték, hogy céljaik eléréséhez itthon már nem voltak biztosítva a feltételek:


Nyitókép: Illyés Tibor / MTI

#Sport#liu shaolin sándor#liu shaoang#kína#gyorskorcsolya

Címlapról ajánljuk