Sport

Hiába váltottak országot, lecsúsztak a márciusi vébéről a Liu-testvérek

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. március 2. 19:31

Jövő héten kezdődik a rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság Dél-Koreában, de Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang nem húzhatnak korcsolyát.

Nem vehetnek részt a márciusi rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságon a Liu-testvérek, írja a Blikk Sportál. Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang elvileg már kínai színekben versenyeznek, miután hosszas huza-vona végén a magyar szövetség decemberben hozzájárult a testvérpár országváltásához. A magyar színekben olimpiai bajnoki címeket szerző sportolók azonban hiába intéztek el mindent, nem léphetnek jégre a jövő héten Dél-Koreában, a vébén.

A Blikk Sportál cikke szerint a kínai szövetség nem nevezte a Liu-testvéreket a március 10-12. között tartandó dél-koreai világversenyre. Így Shaoang hiába világbajnok három egyéni számban és összetettben is, nem védheti meg címét.

Valamilyen adminisztrációs ügy miatt csúsztak le a kínaiak a nevezéséről 

– mondta Burján Csaba, a Liu-testvérek korábbi sporttársa, aki Knoch Viktorral és Liuékkal olimpiai bajnok lett 2018-ban a magyar váltó tagjaként.

Láttam a srácokról biciklizős képeket, ami arra utal, hogy számukra már vége ennek a szezonnak, és már a folytatásra alapoznak

tette hozzá Burján. A fentiek alapján a Liu-testvéreket leghamarabb ősszel lehet majd látni világversenyen.

Nyitókép: Liu Shaolin Sándor (balra) és Liu Shaoang, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott tagjai a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban, miután hazaérkeztek a pekingi téli olimpiáról 2022. február 18-án – Fotó: Illyés Tibor / MTI

#Sport#liu shaolin sándor#liu shaoang#gyorskorcsolya#kína#világbajnokság

Címlapról ajánljuk