Sport

Történelmi sportsiker: világbajnok a magyar aerobikválogatott

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. június 18. 11:52

A portugáliában zajló vébén a Bali Dániel, Mazács Fanni, Farkas Balázs trió is aranyérmes lett, míg a stepaerobik csapat bronzérmet nyert.

Taroltak a magyar aerobik versenyzők pénteken, a portugáliai Guimarães-ben zajló aerobik világbajnokság első döntős napján, írja a Magyar Torna Szövetség honlapja.

A felnőtt magyar válogatott a sportág történetében először lett világbajnok csapatversenyben, megelőzve az olasz és a román csapatot. Erre még a magyar aerobik történetében soha nem volt példa.


A Bali Dániel, Mazács Fanni, Farkas Balázs hármas a triók versenyében szintén a dobogó tetejére állhatott, ilyen utoljára több mint 20 évvel ezelőtt történt, amikor a Katus Tamás, Katus Attila, Szentgyörgyi Rómeó trió világbajnoki aranyérmes lett.


Ráadásnak pedig jutott egy bronzérem is: az Ádám Bernadett, Dévényi Anna, Kajtor Enikő, Kövesdi Méda, Kopacz Dalma, Solti Réka, Szarvas Róza, Vajda Zsófia összeállítású stepaerobik csapat harmadik legjobbként végzett. Említésre méltó még a női egyéni finálé, ahol Ákoshegyi Dóra hatodik helyen fejezte be a viadalt.


Réfi Eszter, edző a MATSZ-nak így nyilatkozott a történelmi sikerről:

Teljes sokkban vagyunk még mindig. A team rankingben is nyerni tudtunk, de már az is egy akkora siker volt, hogy el sem tudtunk képzelni ilyet korábban, ennek ellenére toronymagasan nyertünk. A mai nap a selejtezőkkel kezdődött, ahol jól teljesítettünk, aztán jöttek a döntők. Szenzációs volt, nagyon-nagyon jó gyakorlatot csináltak, tomboltak a nézők is… azóta is keresem a szavakat.

Sinkó Andrea, a MATSZ Aerobik Szakág vezetőségi tagja, nemzetközi bíró szerint minden várakozást felülmúlt a magyar csapat szereplése:

A sportág történetében sikerült először megnyerni a team ranking versenyt. Ez is fantasztikus, ehhez jött Ákoshegyi Dóri nagyon értékes hatodik helye, a hab a tortán pedig a trió aranyérme, illetve a step csapat is elcsípte a bronzérmet, ami nagy meglepetés, de nagyon nagy boldogság.

Az aerobik világbajnokság szombaton a döntők második napjával zárul. Részletes versenyeredmények a MATSZ honlapján.

Nyitókép: FIG / Twitter

#Sport#aerobik#világbajnokság#magyar válogatott#siker#portugália#torna

Címlapról ajánljuk