Sport

Bronzérmes a magyar gyorskocsolyázó vegyesváltó az olimpián

rtl.hurtl.hu

2022. február 5. 13:43

Néhány körrel  vége előtt bukott Kónya Zsófia, de Kanadát kizárták.

Negyedik lett a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia összeállítású rövidpályás gyorskorcsolya vegyes váltó a pekingi téli olimpia szombati versenynapján. (A dobogós csapat tagja Krueger John-Henry is, aki a negyeddöntőben szerepelt.) 

A fináléban a hazaiak, a kanadaiak és az olaszok vártak a vk-harmadik magyarokra. Jászapáti kezdett, csakhogy az első kanyarban hárman összeakadtak, a kanadai Florence Brunelle esett, és kisodorta Jászapátit. Új startot rendeltek el, amiben Jászapáti negyedikként fordult az első kanyarba, így váltotta Kónyát, aki nem tudott előzni. Nem úgy Liu Shaoang, majd testvére, így már a második volt a staféta, ám amikor Kónya került sorra, a mögötte eleső kanadai Brunelle kiütötte a lábát, elesett, így Jászapátinak a mezőny végén kellett kezdenie a körözést. Az esés okozta különbséget a férfiak sem tudtak ledolgozni.

A döntő utáni videózás során kiderült, hogy a kanadai szabálytalan volt, a csapatot kizárták, így a bronzérem a magyar csapaté.

 Team Hungary celebrate winning the Bronze medal after the Mixed Team Relay Final A on day one of the Beijing 2022 Winter Olympic Games at Capital Indoor Stadium on February 05, 2022 in Beijing, China. (Photo by Harry How/Getty Images)
 Liu Shaoang, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia,  Liu Shaolin Sándor és Krueger John-Henry. Fotó: Harry How/Getty Images)

A versenyt Kína nyerte, amely úgy jutott döntőbe, hogy a négycsapatos középdöntős futamon negyedikek lettek, de két csapatot is kizártak.

Végeredmény, rövidpályás gyorskorcsolya vegyesváltó:

  1. Kína
  2. Olaszország
  3. Magyarország

Nyitókép: Jászapáti Petra, Liu Shaolin Sándor, Kónya Zsófia, Liu Shaoang, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya vegyes váltó tagjai a csapatverseny elődöntője után. Fotó: MTI/Kovács Tamás

#Sport#olimpia#téli olimpia 2022#gyorskorcsolya#magyar csapat

Címlapról ajánljuk