Sport

Először küld Jamaika alpesisízőt a téli olimpiára

rtl.hurtl.hu

2022. január 15. 15:28

Benjamin Alexandernek nagy álma volt a részvétel, de a győzelmet nem akarja elvenni azoktól, akik gyerekkoruk óta készülnek rá.

Benjamin Alexander lesz az első sportoló, aki alpesi síben képviseli Jamaikát a téli olimpián – számolt be a Sky News.

A 38 éves férfi Nagy-Britanniában nőtt fel, de az apja jamaikai. 2016-ban kezdett síelni és nincs profi edzője sem, de részvételi jogot szerzett a február 4-én kezdődő pekingi játékokra, miután óriás-műlesiklásban hetedik lett szerdán a jamaikai síszövetség Liechtensteinben megtartott versenyén.

Alexandert a jamaikai bobcsapat története inspirálta, amiről 1993-ban filmvígjáték is készült Jég veled! címmel. Ő a tizenötödik sportoló, aki téli olimpián képviseli a karibi országot.

A síelő elmondta: óriási megkönnyebbülés számára, hogy kijutott a téli olimpiára, erre tette fel az egész életét és a megtakarításait. A járvány miatt nem tudott úgy felkészülni, ahogy szeretett volna, nem utazhatott a déli féltekére, amikor ott voltak megfelelőek az időjárási körülmények, és versenyeket is lemondtak. Ugyan soha nem élt Jamaikán, de a járvány 2020 márciusi kitörésekor ott ragadt, és négy hónapot töltött az országban.

Arról, hogy remél-e győzelmet, azt mondta, hogy nem akarja elvenni azoktól az emberektől, akik kétéves koruk óta készülnek rá. Azt mondta, az ő története a részvételről szól, és reméli, hogy a jamaikai gyerekeket is inspirálja, hogy 32 éves koruk előtt lássanak hozzá a felkészüléshez.

Nyitókép: Facebook / Benjamin Alexander

#Sport#alpesi sí#téli olimpia#peking 2022#jamaika

Címlapról ajánljuk