KERESÉS search-close

Tüntettek, hogy továbbutazhassanak

Több száz menekült tüntetett Budapesten a Keleti pályaudvarnál szombat este és vasárnap délelőtt is. Tegnap azt követelték, hogy a magyar hatóságok engedjék őket tovább Németországba, ott ugyanis szerintük befogadják őket. Ma azért kezdődött újabb tüntetés, mert egy érvényes jeggyel rendelkező menekültet a rendőrök nem engedtek fel a vonatra. A Belügyminisztérium közölte: csak azok a menekültek utazhatnak tovább, akiknek érvényes úti okmányuk és vízumuk van.

Az élet egy gyoda!

17 menekült a raktérben, csempészeket fogtak

Egy újabb bolgár férfit fogott el a magyar rendőrség, aki a teherautóba zárt 71 menekült haláláért lehet felelős. Az Indexnél közben jelentkezett egy kamionos, aki szerint fél nappal korábban történt a tragédia. Azt állítja, látta, amikor a jármű sofőrje kinyitotta a hátsó ajtót, és pánikszerűen elmenekült. A rendőrök egy másik ügyben két magyart vettek őrizetbe, akik 17 szírt zsúfoltak egy kisteherautóba, és Mátészalkára vitték őket, pedig bécsi úti célt ígértek nekik.

Kész a pengés kerítés, nem jönnek kevesebben

A szerb-magyar határ szinte teljes szakaszán elkészült a kerítés első vonala - ezt közölte a Honvédelmi Minisztérium. A másfél méter magas pengés drótkerítés ellenére azonban nem érkezik kevesebb menekült. Viszonylag könnyen átmásznak rajta, több helyen pedig - vasúti sínek vagy közutak mentén - fel sem építették. A kormány szerint a határzár a még épülő 3 és fél méter magas kerítéssel, és a most benyújtott törvényi szigorításokkal lesz igazán hatásos.

Előzetesben a halálfurgon csempészei

Előzetes letartóztatásba helyezte a kecskeméti bíróság azt a négy férfit akik - a gyanú szerint - felelősek a teherautóba zárt 71 menekült haláláért. A rendőrök szerint egy afgán és három bolgár szervezte és bonyolította a tragédiával végződő utat. Csütörtök délelőtt a magyar határtól alig 30 kilométerre találtak egy zárt teherautót, melyben 71,- valószínűleg - szír menekült holtteste volt. Az ügyben az osztrák és magyar rendőrök közösen nyomoznak.

Bárkihez bemehetnének menekülteket keresni

Lőhetnek is a rendőrök és a katonák a határon, ha azt az élet védelme indokolja és a kormány elrendeli a válsághelyzetet. Többek között ezt is tartalmazza az a 13 törvénymódosító javaslatból álló csomag, amelyet a Fidesz és a kormány nyújt be a Parlamentnek. Gulyás Gergely szerint a módosításokkal tisztázódik a jogi helyzet és a hadsereg minden kétséget kizáróan bevethető lesz, ha a rendőrségnek segítségre lesz szüksége a határőrizethez. Az Együtt szerint a kormány képtelen kezelni a menekültkérdést, ezért egyre kétségbeejtőbb akciókkal próbálkozik.

Hétfőtől új programstruktúrával jelentkezik az RTL Klub

Az RTL Klub az iskolakezdési nap előtt, már augusztus 31-én, hétfőn elindítja őszi programstruktúráját. Számos, vadonatúj műsorformátum mellett régi kedvencek új évadai is visszatérnek a nyári szabadságról.

Őszi csábítás: vadonatúj műsorokkal várja a nézőket az RTLII

Nagy a sürgés-forgás a stúdióban, hírességeink ugyanis már most azon fáradoznak, hogy Önök ősztől nyugodtan hátradőlhessenek! Végre kiderült, mi mindennel készül a következő évadban az RTLII.

Politika, botrány

Tarlós: mi is új szerelvényeket szerettünk volna

A kormány döntött úgy, hogy nem támogatja az új kocsik beszerzését a 3-as metró felújításakor ezt a főpolgármester nyilatkozta Híradónknak. Tarlós Istvánt azután kerestük meg, hogy a Miniszterelnökség vezetője csütörtökön azt mondta: a beruházással kapcsolatos minden felelősség a fővárosé. Ellenzéki pártok és civil szervezetek is bírálják a döntést, amiért új kocsik helyett a régi szovjet szerelvényeket újíttatják fel 69 milliárd forintért.

Balog: induljon párbeszéd az iskolákról

Társadalmi vitát hirdetett a szülők és a kormány között az iskolák működéséről az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán az országos tanévnyitón beszélt erről a Borsod megyei Hejőkeresztúron. A kormány többek között a tanév rendjéről és a tananyagról is várja majd a véleményeket. Az MSZP szerint viszont a kormány egyrészt keveset költ oktatásra, másrészt pedig az államosított rendszer működésképtelen.

Mindenki arcképéhez hozzáférnének a hatóságok

Nemcsak tárolná tízmillió magyar fényképét, de egy arcképfelismerő rendszer segítségével ha kell, azonosítaná is őket az a központi rendszer, amelyet januárban állítana fel a kormány. A Belügyminisztérium egyelőre semmit sem mond saját törvényjavaslatáról, amely lehetőséget teremt egyszerre több ezer ember telefonos vagy internetes megfigyelésére is. A Híradó által megszólaltatott titkosszolgálati szakértő szerint, ha jól használják, komoly segítséget jelenthet az új rendszer a bűnüldözésben.

18 forintos kártérítés a kerítés miatt

Tizennyolc forintot kapott egy földtulajdonos az Országos Rendőr-főkapitányságtól feltehetően azért, mert a déli határzár áthalad a földjén. Hogy mi alapján számolták ezt ki, és a 175 kilométer hosszú kerítés építése így mennyi embert érint, arra egyelőre nincs válasz.

BUMM

Gyertek át szombat este!

Az új, késő esti beszélgetős vetélkedő most Magyarországra is megérkezett! Gyertek át szombat este! lesz a címe az idei ősz és az RTL KLUB legújabb nagy durranásának.

Szeptember 5-én Gálvölgyi Show az RTL Klubon

Sokéves kihagyás után Gálvölgyi János és tévéműsor-paródiái visszatérnek az RTL Klub képernyőjére egy speciális kiadással.

VV Fanni és Dennis szakítófélben vannak? :(

A VV7 másik szerelmes párja a Villában talált egymásra, szerelmük pedig idekint is folytatódott. Mostani posztjaik alapján azonban úgy tűnik, viharfelhők gyülekeznek a pár fölött.

Nem segített a mozgássérült asszonynak

Állítása szerint megaláztak egy mozgáskorlátozott nőt egy hajdúböszörményi benzinkúton. Az asszony azt mondja, tankolni akart, de a kutas nem segített neki, sőt kinevette. A benzinkút üzletvezetője szerint a kutas nem hibázott.

Fogyatékkal élőkön segítenek a vásáron

Fogyatékkal élőket segítenek a jótékonysági vásáron befolyt pénzből. A Nem Adom Fel Alapítvány szervezte a piacot a fővárosi Erzsébet téren. Fogyatékkal élők által készítetett tárgyakat is árultak, ékszereket, párnákat is lehetett venni. A befolyt pénz egy részéből az alapítvány olyan kávézót nyitna, ahol sérült emberek dolgoznak.  

Dögös anyuka: Nádai Anikó kirobbanó formában!

Ugyan még csak két hét telt el a baba megérkezése óta, Anikó mégis szexibb, mint valaha! 

A kémek titokzatos életének nyomába eredtünk

Az ügynök szó hírt, információt szerző embert jelent. Lehet telepített, alvó, katonai vagy polgári hírszerző, orosz, amerikai vagy éppen magyar. A legnagyobb és legizgalmasabb kémtörténetek mindannyiunk fantáziáját megmozgatják. Arra vállalkoztunk, hogy megszólaltassunk valódi kémeket. Bemutassuk munkájukat játék- és dokumentumfilm, tévésorozat vagy az oktatóanyag segítségével.

BRÉKING! Sebestyén Balázs nagyon ügyes (na jó nem)

Pattan a kupak, robban a pumpa...a hátra rögzített szemeteskuka pedig korántsem olyan praktikus kosárpalánk, mint elsőre gondolnánk! 

Celebrésön

Szingli lett a ByTheWay énekese

Sziki hosszú idő után újra a szingli pasik táborát erősíti, hiszen nemrégiben véget ért a kapcsolata a szerelmével, Zsófival.  Mint mondja, egyelőre élvezi a függetlenséget, de hogy nem bánja-e majd meg a döntését, azt egyelőre ő se tudja.

Völgyesi Gabiék házassága túl van a nehezén

Ahogy azt a Szelfi című műsorban láthattuk, volt idő, amikor Völgyesi Gabi és Kovacsics Ádám házassága megsínylette a szürke hétköznapokat, a családi élet és az egyéni ambíciók összeegyeztethetetlensége sok feszültséget okozott. Gabi és Ádám mindent elkövetett, hogy megoldódjanak a problémáik.

Istenes Bence sosem elégedett önmagával

Jövő szombaton indul az RTL Klub vadonatúj társkereső műsora, a Vigyél el!, amelynek Bence lesz a házigazdája. A fiatal műsorvezető azt mondja, nagyon élvezte a forgatást, és biztos benne, hogy a show a nézőket is magával ragadja majd.

Csepregi Éva bombaformában van

A Neoton Família énekesnőjéért mindig is rajongtak a férfiak, ő azonban hosszú évekig elégedetlen volt a külsejével. Mint annak idején oly sokan, ő is Jane Fonda hatására kezdett el tornázni, és ezt a szokását a mai napig megtartotta.

Új évaddal jelentkezik az 1 perc és nyersz!

Visszatér a képernyőre az elmúlt évek legnépszerűbb vetélkedője, az 1 perc és nyersz! A műsorvezető természetesen ezúttal is Sebestyén Balázs lesz, a játékosoknak azonban vadonatúj ügyességi feladatokat kell majd egy perc alatt végrehajtaniuk. A műsor három nagy rajongójával, Molnár Andival, VV Kingával és Nagy Ricsivel kipróbáltuk az új játékokat.

Hitelpercek okosan
Napi Szulejmán

Napi Szulejmán: Újraíródik a magyar történelem - II. Lajos halálának körülményeit vizsgálják egy konferencián!

A tragikus kimenetelű csatát I. Szulejmán török szultán vezette, melynek végén II. Lajos magyar király a Csele patakba veszett, így ismerjük a történetet tanulmányainkból. Azonban a legújabb kutatások szerint előfordulhat, hogy a magyar király nem úgy és nem akkor lelte halálát, mint ahogy eddig tudtuk.

Ha láttál valami érdekeset, írd meg nekünk, vagy küldj róla képet, videót!

Lefotóztál vagy videóra vettél valami őrülten menő dolgot? Van egy jó sztorid? Ott voltál a világrengető események epicentrumában? Küldd el vagy írd meg nekünk, és ha érdekes, megjelentetjük!

Itt az ideje, hogy megnézze Alexa legújabb klipjét!

Az Éjjel-Nappal Budapest egzotikus szépsége szerint, a klip önmagáért beszél és az önállóságot szimbolizálja.

Így keresi az eltűnt családtagokat a világ körül Lilu

Már javában forog az RTL Klub ősszel induló új műsora, a Keresem a családom! Az egymástól gyakran kontinensnyi távolságra élő, rég nem látott családtagok felkutatása embert próbáló feladat, és rengeteg utazással jár. Lilu rendszeresen posztol fotókat az egyes helyszínekről, így aztán nyomon követhetjük, miként zajlik a nyomozás.

Világbajnok lett a baranyai asztalos

Világbajnok lett szakmájában egy Baranya megyei bútorasztalos. László Attila első magyarként nyerte meg a fiatal szakmunkások legrangosabb versenyét, a WorldSkills-t. A 21 éves fiatalember azt mondta híradónknak, hogy nem csak iskolában tanulta a szakmát, már kisgyerekként az apja körül volt a műhelyben. A nemzetgazdasági miniszter a szakiskolák pénteki évnyitóján azt mondta, a szakképzés eddigi formáján változtatni kell.

Betiltották a könyveit, levelet írt a pápának

Betiltotta Velence polgármestere egy leszbikus írónő gyerekkönyveinek olvasását az olasz nagyváros óvodáiban és iskoláiban. Erre a szerző, Francesca Pardi levelet írt Ferenc pápának, amelyben arra kérte az egyházfőt, álljon ki a melegeket támadó katolikus szervezetek ellen. Kapott is választ a Vatikántól, amelyben még Ferenc pápa áldása is benne volt, a könyvekben leírtakat azonban nem támogatta.

Ruhájáról ismerték fel a dohánybolti rablót

Egy óra alatt elfogták a budapesti nyomozók azt a férfit, aki a gyanú szerint szombat este kirabolt egy dohányboltot a III. kerületben. A rabló este tíz óra körül lépett be az üzletbe, majd pisztollyal a kezében megfenyegette az eladót, kivette a kasszában lévő néhány tízezer forintot és elfutott. A rendőrök alig egy órával később elfogták, pár utcával odébb ismerték fel, az egyik lépcsőház bejáratánál.

Kirabolta a lottózót majd 100 ezerért játszott

Kirabolta a lottózót, majd ugyanott feladott egy sportfogadást egy debreceni férfi. Az üzletben a tulajdonos dolgozott, amikor a maszkot viselő rabló bement és késsel megfenyegette. A kasszából elvitte a pénzt, úgy tudjuk, 200 ezer forintot. Majd a sorsjegyeket is összegyűjtötte. Ezután focimeccsekre fogadott összesen 100 ezer forint értékben, majd elmenekült, de előtte bezárta az üzletbe a tulajt.  

Levágta ujjpercét a mozgólépcső

Súlyosan megsérült egy turista a hármas metró mozgólépcsőjén szombat délután – tudta meg az Origo. Elesett, és a mozgólépcső becsípte az egyik ujját. Úgy tudjuk, hogy a lépcső levágta az ujjpercét. A koreai nőt kórházba vitték.

MEGACUKI: Álruhában cumiztatják a zsiráfbébit

Hatalmas cumisüvegből etetik a zsiráfbébit az amerikai San Diego álltakertjében. A két hónapos Congot most először engedték ki társai közé, de naponta háromszor visszatér gondozójához. A kis zsiráfot azért kell így etetni, mert az anyja a hónap elején elpusztult. Azért, hogy Congo elfogadja a cumisüveget, zsiráfmintás huzatot tesznek rá. Forrás: San diego Zoo Safari Park.

Jemeni sóletet is lehetett kóstolni

Tömött sorokban álltak az emberek egész nap a budapesti Kazinczy utcában. Mindenki a sóletfesztivál különlegességeit akarta megkóstolni. Akinek volt saját receptje, az még egy versenyre is benevezhetett. Hogy kié volt a legjobb, azt este a kóstolók után dönti el a közönség.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való