Reggeli

Thuróczy Szabolcs a független filmesek helyzetéről: A végtelenségig nem megy, felőrli az idegrendszert

rtl.hurtl.hu

2023. október 10. 13:36

Thuróczy Szabolcs úgy látja, a független filmeseknek lendületet is ad a jelenlegi helyzet, de ez a végtelenségig nem bírható. 

Fiatal diákok oktatóik segítségével, nagy összefogással készítettek egy különleges filmet: a Random az első hazai film, amely egy filmes magániskola saját gyártásában készült. 

Thuróczy Szabolcs és Salamon András, a Lumiere filmiskola egyik alapítója erről a projektről mesélt a Reggeliben, és kitértek a független filmesek helyzetére is. 

Thuróczy Szabolcs azt mondta, rengeteg független filmet csinált, ezen a nyáron is forgatott.

A filmesnek nagyon nagy erőt ad, ott van a Reisz Gábor története, hogy eljutott Velencébe. Az, hogy szabadon dolgozhat, és nincs megkötve a keze, nagyon sok filmesnek ad lendületet, hogy bátran, mindenféle kontroll és gátlás nélkül lehet forgatni. De a végtelenségig nem megy, mert felőrli az idegrendszert, de fiatalon, elszántan, rengeteg erővel, hittel, tehetséggel a pénzügyi hiányosságok pótolhatók

– fogalmazott a színész. 

Függetlennek lenni pénzügyi értelemben nagyon nehéz sors, de egyben nagyon felemelő

– egészítette ki Salamon András, aki szerint megható volt, hogy milyen magától értetődően kaptak óriási támogatásokat a filmjükhöz.  

Thuróczy Szabolcs hozzátette: ha van pénz, akkor elköltöd, de ha nincs, akkor rájössz, hogy ugyanúgy működik egy film hatvan fős stáb nélkül is, sűrítve, koncentráltan. 

#Reggeli#Videó#Kultúra#thuróczy szabolcs#salamon andrás#függetlenség#Filmek

Címlapról ajánljuk