Reggeli

Hazatért a magyar mentőcsapat Líbiából: napokon keresztül, a tengeren, nagyon furcsa szituációkban emelték ki az emberi holttesteket

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 25. 10:12

Balázs László, a Líbiába küldött a magyar mentődelegáció vezetője nemrég ért haza az országból, ahol egy szörnyű katasztrófa miatt több ezer ember vesztette életét másodpercek alatt.

Líbiában néhány napja olyan katasztrófa történt, amire az országban eddig nem volt példa: két víztározó gátja is átszakadt a kelet-líbiai Derna mellett a napokig tomboló Daniel vihar miatt.

A területre annyi víz zúdult másodperceként, hogy négy emelet magasan áradt a víz a városban. Ilyen pusztítást általában csak szökőár okoz 

– mondta Balázs László. Az épületeket és az áldozatokat a víz a tengerbe mosta, 30 kilométer hosszan szétterítve a parton.


Magyarország kormánya három mentőcsapatot küldött a líbiai áradás helyszínére, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat elnöke és a magyar delegáció vezetője mesélt a katasztrófa sújtotta terület helyzetéről. Elmondta, a mentési munkálatokban 37 fő és 3 kutya vett részt.

A pusztításnak 10 ezer halálos áldozata van, 11 ezer embert pedig továbbra sem találnak.

  • Hogy élte meg az akciót a delegáció vezetője?
  • Mi volt a magyar csapat feladata?
  • Mennyi időt voltak a terepen?

Kiderül a fenti videóra kattintva. A megrázó helyzetről a Híradó is beszámolt korábban: 

#Reggeli#Videó#Külföld#árvíz#mentők#katasztrófavédelem#katasztrófa#Balázs László#líbia#áradás

Címlapról ajánljuk