Reggeli

„Minden hajónál van nagyobb” – Balogh Levente szerint ez az elégedettség titka

rtl.hurtl.hu

2023. július 3. 11:31

Balogh Levente szerint a korral jár, hogy megnyugszunk, és már nem vágyunk felesleges dolgokra.

Elég-e az elég? A Reggeli mai vitapartnereinek látszólag mindenük megvan, siker, jólét, boldogság. De vajon ők is így érzik ezt?

Cserháti Tamara azt mondja, ő elégedett az életével, de nála ez inkább tudatos döntés eredménye volt.

Ez egy hozzáállás, egy gondolkodásmód, fiatalabb koromban ennek pont az ellentéte volt jellemző rám

– árulta el a volt szépségkirálynő.

Mindig volt valami, ami nem tetszett magamon. De rájön az ember idővel, hogy mi az, amin érdemes bosszankodni, és amin teljesen felesleges 

– tette hozzá.

„Biztos, hogy a jómódú ember az elégedett ember?”

Balogh Levente, Az álommeló főszereplője, a Cápák egyike a 100 leggazdagabb magyar közé tartozik, bár nevetve mondta, hogy lassan kicsúszik onnan.

Azt mondja, sok szép és gazdag helyen járt már a világban. Az utóbbi időben viszont azt vette észre, hogy azok az emberek, akik 3 műszakban dolgoznak, de eljutnak a családjukkal nyaralni, sokkal többet mosolyognak.

Elmegyek helyekre, ahol Michelin-csillagos éttermekben ülnek párok gyönyörű órákban, ruhákban, és meg tudnák ölni egymást. Egy mosoly nincs az arcukon

– árulta el az üzletember.

Szerinte az a boldog ember, aki jól érzi magát a bőrében. A korral jár, hogy egy idő után megnyugszunk.

25 éve hajózom, kezdetben mindig figyeltem, hogy melyik hajó mekkora, de később rájössz, hogy minden hajónál van nagyobb. Egy olyan hajó kell, ahol jól érzi magát az ember

– mondta.

Tamara számára sosem a pénz számított, sokkal inkább azt tartotta fontosnak, hogy megtalálja azt a hivatást, ami örömmel tölti el.

Balogh Levente imád dolgozni, korábban úgy gondolta, 50-55 évesen abbahagyja a munkát. De rájött, hogy azzal foglalkozik, amit szeret. Ma már főleg az oktatást, az edukációt tekinti fő feladatának. A Cápák közöttben már hat éve tanítják a vállalkozóknak, hogyan kell vállalkozni.

Kétféle üzletember van: a pénzcsináló és az értékteremtő. Aki értékteremtő, általában azt csinálja, amit szeret, és az értékteremtés közben persze pénzt is termel

– tette hozzá a vállalkozó.

A sikert titka először is, hogy ne adja fel az ember – mondta Balogh Levente, Tamara szerint viszont ilyenkor érdemes két lépést hátrébb lépni. Tapasztalata szerint „amit nem a pénz miatt kezdesz el csinálni, az később pénzt fog hozni”.

 

#Reggeli#Videó#balogh levente#siker#jólét#elégedettség#Cápák között#cserháti tamara

Címlapról ajánljuk