Reggeli

Erős Antónia: Nagyon nehéz feldolgozni, ha a gyerekünk cukorbeteg lesz

rtl.hurtl.hu

2023. február 10. 10:56

Erős Antóniát is meglepte, hogy ő kapta a 2022. évi Lions Díjat. Az elismerést a diabéteszben érintettek támogatásával érdemelte ki. 

A híradósnál 1995-ben alakult ki az 1-es típusú cukorbetegség, ami – a tudomány mai állása szerint – gyógyíthatatlan. Akkor még nagyon kevesen tudták, hogy mivel is jár ez a betegség, Antónia első körben a barátait és a családját edukálta.

Húsz évvel később hívta élete az Egy Csepp Figyelem Alapítványt, amely abban is segítséget nyújt, hogy mit tegyen a szülő, ha gyermekéről kiderült, diabéteszes. A diagnózist ugyanis nem egyszerű elfogadni, ehhez azonban a családok semmilyen lelki támogatást nem kapnak.

Bár a cukorbetegség egymillió embert érint hazánkban, mégis rengeteg a tévhit a körülötte. Erős Antónia egészségügyi magazinjában, a Praxisban arra hívja fel a figyelmet, hogyan tudjuk megtalálni a hiteles forrásokat a rengeteg információ között.

A Praxis új részében ismét a cukorbetegeséről lesz szó. Szakértők segítségével ezúttal a lehetséges szövődményeket és a megelőzési módokat járják körül.

Az új évad február 22-én indul, az eddigi részeket itt lehet megnézni.

 

#Reggeli#Videó#erős antónia#lions díj#rtl#Praxis#egy csepp figyelem alapítvány#diabétesz

Címlapról ajánljuk