Reggeli

Kis Grófo nagy dobásra készül, a Reggeliben jelentette be

rtl.hurtl.hu

2024. április 24. 13:26

A szerdai Reggeli műsorvezetői nem hagyták szó nélkül, hogy még sosem látták így vendégüket, Kis Grófót. A zenész egészen laza, „szabadidős” viseletben jelent meg, azaz nem volt rajta nyakkendő. Elárulta azt is, milyen nagy dobásra készül most: egy 15 perces balladában szeretné elmondani, milyen volt oláh cigánynak lenni, és milyen most a helyzetük. De egy még nagyobb dobásra is készül: a videóban elmondja, miről van szó. 

Kis Grófo a Reggeliben beszélt filmes terveiről, és azt is elmondta, miért fordult a számára kedves téma zenei és képi feldolgozásához.

Ebben a neveltetésben nőttem fel, édesapám megmutatta, mennyire fontos a roma kultúra – ez egy isteni áldás, és életben kell tartani


– fogalmazott Kis Grófo. Szerinte ő nemcsak a romáknak hiteles, hanem a többségi társadalom számára is, így be tudja mutatni ezt a kultúrát. Bár a ballada roma nyelvű, tervezik a lefordítását magyarra, hogy mindenkit elérhessen.

Bár a zenész jó módban él, édesapja szerényebb körülmények között nőtt fel, Grófo szerint nem is felejtette el soha, honnan jött. Ehhez nyúlt vissza a videóban, és későbbi terveiben is erre épít majd.

Milyen nagy dobásra készül még Kis Grófo, és mikor jelenik meg új száma? Kiderül a videóból.

 

#Reggeli#rtl#Videó#Bulvár#kis grófo#film#cigányok#cigány#Oláh#zene#zenész

Címlapról ajánljuk