Kultúra

Megszólalt a magyar Oscar-díjas Mihalek Zsuzsa

rtl.hurtl.hu

2024. március 11. 13:38

A Magyarországon forgatott Szegény párák négy Oscar-díjat is bezsebelt, ebből az egyik magyar vonatkozású. A film magyar berendezője, Mihalek Zsuzsa és két brit kollégája nyerték a legjobb berendezésért járó Oscar-díjat.

Mint arról beszámoltunk, Oscar-díjat kapott a Magyarországon forgatott Szegény párák magyar berendezője, Mihalek Zsuzsa és két brit kollégája, James Price és Shona Heath a legjobb látványtervezés kategóriájában. Noha Mihalek nem utazott ki Los Angelesbe az átadóra, hétfő délelőtt azonban a Facebook-oldalán reagált arra, hogy megnyerték a díjat.

Kedves barátaim, kollégáim! Szeretném megköszönni ezt a rengeteg gratulációt, ha személyesen kint lettem volna, akkor a közvetítés még most is tartana, mert köszönetet mondanék a több száz magyar kollégámnak, akikkel együtt dolgozhattunk ebben a tényleg fantasztikus filmben!!

– olvasható a bejegyzésében.

A 96. Oscar-gáláról szóló beszámolónkat itt olvashatja el. Szegény párák négy Oscar-díjat is bezsebelt, ebből csak az egyik magyar vonatkozású. A Reggeliben Tóth Mihály, az ORIGO Film Group marketingvezetője a Szegény párák forgatásának kulisszatitkairól mesélt.


Nyitókép: A Mihalek Zsuzsa díszletberendezővel a legjobb produkciós tervezés kategóriában Oscar-díjat nyert James Price (b) és Shona Heath brit látványtervezők átveszik a díjakat a 96. Oscar-gálán a Los Angeles-i Dolby Színházban 2024. március 10-én. A három alkotó az Alasdair Gray skót író regénye nyomán Jórgosz Lánthimosz rendezésében Magyarországon forgatott Szegény párák című film létrehozásában végzett munkájukért részesült az elismerésben – Fotó: Caroline Brehman / MTI / EPA

 

#Kultúra#szegény párák#mihalek zsuzsa#oscar-díj#oscar-díj 2024

Címlapról ajánljuk