Kultúra

Letartóztatták az Eufória sztárját egy palesztinpárti zsidó szervezet tüntetésén

rtl.hurtl.hu

2024. február 29. 5:50

Hunter Schafer a Jewish Voice for Peace tüntetésén vett részt, amikor több aktivistával együtt letartóztatták.

Letartóztatták hétfőn Hunter Schafer színésznőt, aki részt vett egy palesztinpárti tüntetésen, amelyet a Jewish Voice for Peace (JVP) nevű zsidó szervezet rendezett. A 25 éves színésznő tűzszünetet követelt Gázában a saját bevallásuk szerint anticionista szervezettel, írja az Independent.

A tüntetés célja Joe Biden volt, akinek tévés szereplését akarták megzavarni az aktivisták a Late Night with Seth Meyers című talk show-ban. A megmozdulás az NBC tévécsatorna főhadiszállása előtt történt New Yorkban. Összesen ötven embert tartóztattak le a JVP szerint.

A megmozdulásról készült egyik videóban Schafer és az aktivisták azt kiabálták: „Joe Biden, tudjuk, hogy itt vagy. Nem látunk szívesen a városunkban.” A csoport korábban élesen kritizálta Biden külpolitikáját, és azt követeli, hogy az amerikai elnök próbáljon tűzszüntetet elérni a Hamász és Izrael között.

Hunter Schafert legtöbben az Eufória című sorozatból ismerhetik, de a színésznő feltűnt az Éhezők vidala-filmekben is. A transznemű színésznő LMBTQ-aktivistaként is ismert. Legutóbb akkor írtunk róla, amikor az Origo gyönyörűnek nevezte őt, akiről képeket is megosztott, majd kétszer is átírta a címet, hogy a végén már csak úgy süssön belőle a megvetés és a transzfóbia.


Nyitókép: Twitter

#Kultúra#eufória#színésznő#hunter schafer#letartóztatás#izrael#béke#palesztin#aktivista

Címlapról ajánljuk