Kultúra

Ismét gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják Alec Baldwint

rtl.hurtl.hu

2024. január 20. 5:44

Újra elővették a vádakat.

Az új-mexikói esküdtszék ismét vádat emelt Alec Baldwin ellen a 2021 októberében a Rust című film forgatásakor történt haláleset miatt. A vád gondatlanságból elkövetett emberölés, közölte a BBC.

A vádakat, melyeket 2023 áprilisában ejtettek a színész ellen, most, két héttel a büntetőper kezdete előtt újra elővették. A korábbi döntés szerint az esküdtszék nem mentette fel Baldwint a bűnösség alól, és a vizsgálatot folytatták. Baldwin ügyvédjei kifejtették a BBC-nek, hogy már alig várják a tárgyalást.

Alec Baldwin kezében 2021. október 21-én az új-mexikói Santa Fében, a Rust című film forgatása közben elsült egy kellékfegyver, a lövésbe a 42 éves Halyna Hutchins belehalt, a rendezőt, Joel Souzát pedig megsebesítette. A kellékfegyverben éles lőszer volt, aminek eredete máig tisztázatlan. Baldwint gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták meg korábban és most is. A színész ügyvédei azt nyilatkozták, hogy ők és az ügyfelük már várják a tárgyalásokat, Baldwin továbbra is azt állítja, hogy ártatlan.

Az RTL Híradója is foglalkozott a Rust forgatásán történt tragédiával:


Nyitókép: Getty Images/John Lamparski

 

#Kultúra#alec baldwin#gondatlanság#fegyver#Rust#forgatás

Címlapról ajánljuk