Kultúra

Minden vádat ejtettek Alec Baldwin ellen, aki lelőtt egy operatőrt a forgatáson

rtl.hurtl.hu

2023. április 20. 21:56

Korábban gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták.

Minden vádat ejtettek Alec Baldwin amerikai színész ellen, aki 2021 őszén lőtte le véletlenül Halyna Hutchins operatőrt a Rust című westernfilm forgatásán, írja a Sky News. Santa Fe-ben az ügyészek gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták meg.

Baldwin ügyvédei most azt közölték: „Örülünk a döntésnek, hogy ejtették a vádakat Alec Baldwin ellen, és bátorítjuk [a hatóságokat], hogy végezzenek rendes nyomozást a tragikus baleset tényállásáról és körülményeiről”.

A tervek szerint csütörtökön folytatják az Alec Baldwin főszereplésével készülő, de másfél évvel ezelőtt egy halálos baleset miatt leállított Rust című westernfilm forgatását. A film forgatása Montana államban folytatódik, és Alec Baldwin játssza továbbra is Harland Rust szerepét, illetve a film producere marad.

A Rust egy jelenetének felvételén 2021 októberében az új-mexikói Santa Fében Baldwin véletlenül éles lőszerrel töltött revolvert használt, és lelőtte az operatőrt, Halyna Hutchinst, valamint megsebesítette a rendezőt, Joel Souzát.

Nyitókép: Getty Images/John Lamparski

Címlapról ajánljuk