Kultúra

Majdnem Jodie Foster játszotta Leia hercegnőt a Star Wars-ban: ezért nem jött össze neki

rtl.hurtl.hu

2024. január 18. 13:50

Közbeszólt az élet, vagyis inkább a Disney.

A hetvenes években az akkoriban befutó Jodie Foster is pályázott Leia hercegnő szerepére a Star Wars-ban, amelyet végül Carrie Fisher kapott meg. A színésznő most a Tonight Show című műsorban idézte fel, hogy végül ez miért nem jött össze.

Azt mondta Jimmy Fallon műsorvezetőnek: „Egy Disney-filmben játszottam, és nem akartam visszaadni azt a szerepet, mert már szerződésben voltam. Szóval nem csináltam meg. Ők pedig csodálatos munkát végeztek (a Star Wars-ban). Nem tudom, én mennyire lettem volna jó”.

A Foster által említett film valószínűleg a Reszkessetek kincsrablók című alkotás volt, amely a Star Warsszal egy évben, 1977-ben érkezett a mozikba a Disney égisze alatt.

Foster mostanában több interjút is adott, mivel ő a főszereplője a True Detective most futó negyedik évadának. Korábban arról beszélt a legendás színésznő: a Z generációval nagyon idegesítő együtt dolgozni. De azt is elmondta, hogy Robert de Niro és Martin Scorsese féltek tőle a Taxisofőr forgatásán: „12 éves voltam, és olyanokat kellett kérdezniük tőlem a forgatáson, hogy le tudom-e húzni a sliccüket” – idézte fel.


Nyitókép: YouTube

#Kultúra#jodie foster#star wars#carrie fisher#leia hercegnő#interjú#tévé#disney

Címlapról ajánljuk