Kultúra

22 ezer fontért adták el a Jóbarátok elfeledett forgatókönyveit

rtl.hurtl.hu

2024. január 12. 18:06

Nyolcszáz fontra becsülték a két forgatókönyv árát, messze többet kaszáltak érte az árverésen.

Hihetetlen áron, mintegy 22 ezer fontért kel el árverésen a Jóbarátok forgatókönyvei egy hertfordshire-i árverésen – írja a Skynews.

A Hanson Ross aukciósház kollégái azt mondták, hogy elképesztette őket a hatalmas érdeklődés, ami a forgatókönyvek körül volt. Eredetileg olyan 800 fontra becsülték az értéküket, messze nem számítottak 22 ezer fontra (9,7 millió forint). A péntek délutáni árverésre 219 ajánlat érkezett a világ minden tájáról, többek között az Egyesült Államokból, Németországból, Spanyolországból, Ausztráliából, Ukrajnából, Dubajból és Svájcból is.

A forgatókönyveket a negyedik évadhoz írták, amikor Ross (David Schwimmer) feleségül veszi Emilyt (Helen Baxendale) Londonban. A forgatás után a forgatókönyvek a wembley-i Fountain Studios egyik alkalmazottjához kerültek, aki elmondta, az ő feladata volt, hogy mindenféle szemetet eltüntessen, de a két dokumentumot eltette a fiókjába.

Amikor a céget otthagyta, akkor ezt is hazavitte a cuccaival együtt, aztán 25 évig otthon volt elfelejtve. Amikor nemrég nagytakarításba kezdett akkor kerültek elő. A férfi szerint a forgatókönyvek „megérdemlik, hogy egy hatalmas Jóbarátok-rajongó tulajdonába kerüljenek”, mivel bevallotta, nem rajong a sorozatért, mivel az amerikai humor „más, mint a miénk”.

Nyitókép: Getty Images/PA/Neil Munns

#Kultúra#jóbarátok#forgatókönyv#árverés#egyesült királyság#esküvő#licit

Címlapról ajánljuk