Kultúra

Felismeri ezt a világhírű hollywoodi színészt? Azt tervezi, hogy diakónusnak áll

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. január 6. 20:32

A 37 éves hollywoodi színész katolikus konfirmációval fejezte be a tavalyi évet, és azt tervezi, hogy diakónus lesz.

Shia LaBeouf katolikus diakónus akar lenni, miután szilveszterkor megkapta a bérmálás szentségét, írja a The Guardian.

A 37 éves hollywoodi színész szilveszterkor részesült a Szentlélek ajándékaiban, Alexander Rodriguez kapucinus szerzetes pedig azt mondta, hogy a színész a jövőben diakónus szeretne lenni.

A római katolikus egyházban a diakónus az egyházi rend szentségének első fokozata, a pap alatt áll az egyházi ranglistán. A diakónus (szerpap) áldozópappá még nem felszentelt személy, és csak igeliturgiát tarthat.

A hírt a katolikus szerzetesrend, a kapucinusok ferences rendjének kaliforniai székhelyű csoportja közölte Facebookon.

„Nagyon örülünk, hogy megoszthatjuk, hogy kedves barátunk, Shia LaBeouf az elmúlt hétvégén a bérmálás szentsége által az egyház teljes tagja lett! A kapucinus ferences atyafiak nagy örömmel üdvözölték őt a gyülekezetben, és tanúi lehetnek hitélete iránti mély elkötelezettségének” – közölte a rend nyugat-amerikai tartománya.

„Shia LaBeouf, aki hihetetlen tehetségéről és szenvedélyéről ismert a szórakoztatóiparban, mély spirituális utazásra indult, amely elvezette a katolikus egyház tanításainak elfogadásához. Az a döntése, hogy teljes mértékben belép a gyülekezetbe, bizonyítja őszinte vágyát, hogy növekedjen Istennel való kapcsolatában és megélje az evangéliumi értékeket” – tették hozzá.


Shia LaBeouf konfirmációját Robert Barron, a minnesotai Winona-Rochester egyházmegye püspöke végezte, jelentette a Catholic News Agency.

A CNA-nak nyilatkozva Alexander Rodriguez kapucinus szerzetes – LaBeouf bérmálkozási felkészítője – azt mondta, hogy a színész „valamikor a jövőben” szeretne diakónus lenni.

Rodriguez elmondta, hogy LaBeouf katolikus hitben való megerősítése a közelmúltban megjelent Padre Pio című filmjéből fakad, amelyben a színész a pietrelcinai Pio olasz kapucinus szerzetest alakítja.

LaBeouf bérmálási szertartása a kaliforniai Solvangban lévő Old Mission Santa Inés plébánián zajlott, ugyanabban a templomban, ahol LaBeouf először járt, hogy gyakoroljon Pio atya szerepére, jelentette a CNA.

Nyitókép: Capuchin Franciscans - Western America Province / Facebook

#Kultúra#shia labeouf#katolikus#hit#bérmálkozás#konfirmáció

Címlapról ajánljuk