Kultúra

Azahriah lett az első férfi a Marie Claire női magazin címlapján

rtl.hurtl.hu

2023. október 11. 20:15

Magyarország egyik legnépszerűbb előadója, Azahriah az első férfi, aki a magyar Marie Claire női magazin címlapjára került, egyben a legfiatalabb is. 

Magyarország egyik legnépszerűbb előadója, Azahriah lett a magyar Marie Claire női magazin első férfi címlapsztárja, aki egyben a legfiatalabb is.

Baukó Attila 13 évesen kezdte az interneten keresztül Paul Street néven megosztani mondanivalóját a világgal. Termékeny táptalajra talált a saját generációjában, több százezres követőtábort szerzett. Azt viszont sokáig senki sem tudta, hogy közben dalokat ír. Ezekkel csak 17 évesen rukkolt elő, immáron Azahriah művésznéven.


Ahogyan korábban beszámoltunk róla: kedden kezdték el értékesíteni a jegyeket Azahriah 2024. május 25-i, a Puskás Arénában megtartandó koncertjére, ám óriási virtuális sorban állás alakult ki a jegykezelő rendszerben. Gyakorlatilag pillanatok alatt elkapkodták a jegyeket, ezért bejelentették, hogy az énekes-dalszerző egy második koncertet is ad a Puskásban.

Amikor két évvel ezelőtt a Fókusznak nyilatkozott, még csak egy koncerten volt túl, de néhány hónapon belül az év legjobb magyar előadójává választották. Üstökösszerű felívelése mindenkit meglepett, dalai sikerét látva a menedzsment megpróbálkozik a nemzetközi megmérettetéssel is: őszre 8-10 állomásos európai turnét szerveztek, és egy angol ügynökséggel is leszerződtek.


Azahriah írta a főcímdalt a Valami Amerika sorozathoz is. Az énekes-dalszerző elárulta, hogy először akkora kihívásnak tartotta a feladatot, hogy nem akarta elvállalni, filmzenét ugyanis szerinte egészen máshogyan kell írni:


Nyitókép: Vasvári Tamás / MTI

#Kultúra#Azahriah#marie claire#Magazin#címlap

Címlapról ajánljuk