Kultúra

Döbbenetes részletek: el akarták titkolni a biztonsági őrök, hogy megverték a Republic technikusát Dunaszerdahelyen

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 25. 18:39

Csak akkor ismerték el, amikor mutattak nekik egy videót az incidensről.

A biztonsági őrök addig nem akarták elismerni, hogy tényleg megverték a Republik technikusát Dunaszerdahelyen, amíg nem mutattak meg nekik egy bizonyító erejű videót, számolt be a Republic menedzsere a Facebookon. A bejegyzést a Paraméter szemlézte, akik több részletet is megtudtak az incidensről.

A város, mint szervező azt közölte, hogy a Csallóközi Vásár területére beosztott teljes biztonsági személyzetet az érintett cég lecserélte. Csiba Tibor városi rendőrparancsnoktól megtudták, hogy az incidenst követően a városi rendőröket hívták oda a szervezők a helyszínre, szavai szerint viszont a biztonsági szolgálat emberei akkor már nem voltak ott.

Az őrző-védő S.I.F. Security vezetőjével a lap nem tudta felvenni a kapcsolatot, akárhogy is próbálták.

Csiba szerint a technikust „a kórházban megvizsgálták, ellátták, a jelentést pedig elküldték az állami rendőrségnek, amely az incidenst hivatott kivizsgálni”. A férfi másnap elhagyhatta a kórházat, rendőrségi kísérettel szállították haza.

„A rendőrség garázdaság bűntényének gyanújával kezdeményezett büntetőeljárást, tekintettel a folyamatban lévő műveletekre azonban további részletekkel nem szolgálhatunk” – közölte továbbá a rendőrség,

amely nem reagált azon pletykákra, melyek szerint a dunaszerdahelyi körzeti rendőrőrsön először nem is akartak foglalkozni a bántalmazással.

Korábban arról számoltunk be: Dunaszerdahely város Facebook-oldala közölte, hogy pénteken a Republic zenekar technikusát munkavégzés közben tettlegesen bántalmazták. A Dunaszerdahelyi Önkormányzat és a 41. Csallóközi Vásár szervező csapata ezúton teljes mértékben elhatárolódik a péntek este történtektől és mélységes sajnálatunkat fejezzük ki az esettel kapcsolatban – olvasható a bejegyzésben.

A továbbiakban azt írják, hogy „határozottan elítélik az erőszak bármely formáját, egyben felháborítónak tartják a biztonsági szolgálat megnyilvánulását, akik az esetet követően beismerték felelősségüket.” Elmondásuk szerint minden szükséges támogatást megadtak az atrocitás elszenvedőjének. Az incidens óta egyébként a zenekar is posztolt a Facebookra, a város Facebook-oldalának élő adását azzal osztották meg, hogy „Dunaszerdahely szebbik arca ❤️🖤”.

Nyitókép: MTI / Czeglédi Zsolt

#Kultúra#republic#verés#dunaszerdahely#technikus#biztonsági őr#vásár#koncert

Címlapról ajánljuk