Kultúra

A Petőfi Zenei Tanács után létrejöhet a magyar popzeneoktatási intézmény, a Póka Egon Egyetem

rtl.hurtl.hu

2023. március 24. 13:37

Lehet, hogy Nagy Feró egyetemi tanár lesz?

Ahogy lapunk is beszámolt róla, a Demeter Szilárd vezette Petőfi Kulturális Ügynökség kezdeményezésére kedden megalakult a Petőfi Zenei Tanács. Az alakuló ülésről megjelent első beszámoló szerint a testület célja a popkultúra, „korunk elsődleges kulturális közegének minőségelvű fejlesztése”. 

A tanács egyik tagja – Kovács Ákos és Nagy Feró mellett – Németh Alajos, a Bikini együttes basszusgitárosa, aki a Magyar Narancsnak adott interjút. Szóba került többek között, hogy mik lesznek a tanács feladatai, és pontosan milyen tervekkel virágoztatnák fel a popzenét.

„Kétórás fejtágítást kaptunk az első találkozásunkkor, amikor Szilárd fölvázolta nekünk, hogy mi az elképzelése. Kész tényekkel teli csomagot nyitott ki. Rengeteg arca van a zenei tanácsnak, illetve a felé benyújtott csomagnak. Például a Hajógyár, ami egy online felület, de szóba került a művelődési házak újragondolása, illetve a Petőfi Rádió és a Petőfi TV is. Az egész zenei tanácsnak az a küldetése, hogy értékálló dolgokat hozzunk létre” – magyarázta Németh, aki közölte, hogy olyan ötletük is van, hogy

szeretnének csinálni jövőre egy kifejezetten popzenei zeneművészeti főiskolát. A tervek szerint a Kőbányai Zenei Stúdió lenne a szakközépiskola, és afölött lenne majd ez az egyetem, ami Póka Egon névre hallgat.

Németh szerint ez nem egy „zsebből kirántott, hanem valós felsőoktatási intézmény lesz. Végre egy popzeneoktatási intézmény.”

Nyitókép: Pixabay

#Kultúra#popzene#egyetem#főiskola#póka egon#petőfi zenei tanács

Címlapról ajánljuk