Kultúra

„Azt sem tudod, mi az a szex” – szétszedték a kommentelők Alee-t az új száma miatt

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. augusztus 29. 16:31

„Adjatok már teret, könyörgöm” – írta instasztoriban a 2021-es X-Faktor győztese, akinek új dala, a Szkubisznekk bő két hete jelent meg.

Nem kímélik a hozzászólók Alee-t és az új számát, ami augusztus 11-én került ki YouTube-ra. A 2021-es X-Faktor győztese egy meglehetősen provokatív szövegű dalllal jelentkezett, a Szkubisznekk című alkotásra nyugodtan ki lehetne tenni a 18-as karikát, amire minden bizonnyal elég kevesen számítottak a 17 éves rapper követői közül.

A videoklipet több mint negyedmilliószor indították el a népszerű videómegosztón, mindehhez szerénynek mondható, 6,8 ezer körüli tetszésnyilvánítás társul. Az, hogy a dalt nem fogadta valami jól az internetes közönség, a kommentekből is egyértelműen kiderül, pár sarkosabb véleményt idemásolunk közülük:

Nagyon jó hallgatni, a legjobb módszer ha hang sincs rajta

ez a zene traumát okozott egy örök életre

Alpári, gusztustalan szöveg, és borzasztóan szomorú hogy erre van igény.

Nagyon hiteles tőled ez a szövegtörmelék, pláne mindezt 17 évesen adod elő és azt sem tudod, mi az a szex.

tökéletes szám ha azt akarja az előadó hogy megverjék

A hozzászólások elég jelentős része ilyen hangulatban sorjázik a szám alatt, nem csoda, hogy Alee úgy érezte, reagálnia kell valamit a kritikákra. Ezt Instagramon, 24 óra alatt eltűnő instasztoriban tette meg, vette észre a Blikk. Alee ezt írta:

Gyerekek, csináltam egy provokatív zenét, ami nem életem zenéje. Erre úgy tesztek, mintha a világ legnagyobb bűnét követtem volna el. Chill. Adjatok már teret, könyörgöm. Nem az ördög vagyok, csak egy fiatal zenész, aki keresi még önmagát zeneileg, és sokat koncepcionál.

A követőinek címzett üzenetből jól kiolvasható, hogy maga Alee sem elégedett az új szerzeménnyel, és hogy inkább csak útkeresésként tekint rá, mintsem olyan popkulturális alkotásra, aminek az időtálló klasszikusok közt lesz majd egyszer a helye.

Nyitókép: Gold Record Hungary / YouTube

#Kultúra#popzene#alee#X-Faktor#instagram#kommentelők#kritika

Címlapról ajánljuk