Kultúra

Bayer Zsolt miatt fejezi be a Papifrankót Hodász atya

rtl.hurtl.hu

2022. március 21. 18:48

A népszerű katolikus papot megviselte a rá zúduló gyűlölet, azt mondta, kiégéssel és depresszióval küzd.

Megszünteti „Papifrankó” nevű népszerű YouTube-csatornáját Hodász András, a fiatalok körében népszerű katolikus pap. Arról beszélt, hogy kiégéssel és depresszióval küzd, de az „online bullying” és „online lincselés” is megviseli, amit influenszerként állnia kell.


A Magyar Hangnak Hodász András azt mondta, hogy az utolsó csepp a pohárban az a támadássorozat volt, amit a Van nagyobb baj, mint az LMBTQ-lobbi című videója után kapott, amiben a kormány által kezdeményezett népszavazásról beszélt. Azt mondta benne, hogy nem tudja, hogy létezik-e és jelent-e valós veszélyt a „meleglobbi”, azt viszont igen, hogy

hiába érjük el, hogy a gyerekek megmaradjanak a születési nemükben, ha felvágják az ereiket, vagy felakasztják magukat, vagy egész egyszerűen csak boldogtalan felnőttek lesznek.

A videó megjelenése után a kormánymédia személyében is támadta. Külön megemlítette Bayer Zsolt egy írását, amiben a fideszes publicista azt boncolgatta, hogy Hodász András a közéleti álláspontja miatt szorulhat antidepresszánsok szedésére, és nekiszegezte, hogy „tényleg kár Isten szolgájának lennie”, miután Márki-Zay Péter megjelent egy miséjén.

Hodász András elmondta: a lelki egészsége érdekében meg kell szüntetnie azt a stresszt, amit az ismert emberektől és ismeretlenektől kapott gyűlölködő hozzászólások jelentenek számára, az utóbbi időben ezeket már nem tudta feldolgozni.

#Kultúra#hodász andrás#papifrankó#bayer zsolt#fidesz#gyűlölködés#kiégés#depresszió#katolikus

Címlapról ajánljuk