Külföld

Daniel Radcliffe ismét reagált J.K. Rowling transzfób kijelentéseire

rtl.hurtl.hu

2024. május 1. 13:49

Daniel Radcliffe és J.K. Rowling nincsenek beszélő viszonyban, a médiában üzengetnek egymásnak.

„Rendkívül szomorúvá tesz” – nyilatkozta Daniel Radcliffe, Harry Potter hajdani alakítója J.K. Rowling transzneműeket érintő kijelentéseiről.

A színész az Atlantic-nak nyilatkozott, az interjút a Variety szemlézte.

Radcliffe elmondta, azóta nem áll közvetlen kapcsolatban a Harry Potter-könyvek szerzőjével, amióta Rowling 2020-ben transzfób megjegyzést tett a Twitteren, kifigurázva a „menstruáló emberek” kifejezést.

Rendkívül szomorúvá tesz. Mert ha azt az embert nézem, akit megismertem, azokat az időket nézem, amikor találkoztunk, és azokat a könyveket, amiket írt, illetve azt a világot, amit teremtett, a mély empátiát látom

– mondta a friss interjúban a színész.

A lap emlékeztet rá: 2020-ban Radcliffe is elítélte Rowling botrányt kavart Twitter-bejegyzését. 

A színész az interjúban kitért arra is, hogy sokat köszönhet az írónőnek, elmondása szerint az élete valószínűleg egészen másképp alakult volna Rowling és a Harry Potter-könyvek nélkül.

A múlt hónapban az írőnő ismét megszólalt a témában, miután a Twitteren egy követője arról írt, hogy  Radcliffe és Emma Watson nyilvános bocsánatkéréssel tartozik Rowlingnak.

„Azok a hírességek, akik egy olyan mozgalom szolgálatába álltak, amely a nők nehezen kivívott jogainak csorbítására törekszik, és akik arra használták a platformjukat, hogy szurkoljanak a kiskorúak nemváltoztatásáért, tartsák meg a bocsánatkérésüket azoknak a traumatizált nemváltoztatóknak, akik visszatérnének az eredeti nemükhöz, vagy a továbbra is kiszolgáltatott nőknek” – idézte J.K. Rowling válaszát a 24.hu.

Mint arról beszámoltunk, 2025-ben visszatérhet a Harry Potter sorozat. Az Amazon Audible és a Pottermore Publishing új hangoskönyv-sorozatot készít a Harry Potter-regényfolyam mind a hét kötetéből. A sorozat teljes szereposztással, több mint száz színész részvételével készül.

Nyitókép: J.K. Rowling és Daniel Radcliffe 2001-ben. Fotó: Gareth Davies/Getty Images

#Külföld#daniel radcliffe#j.k. rowling#harry potter#transzfóbia#transzneműség

Címlapról ajánljuk