Külföld

Navalnij már tavaly tavasszal jelezte, hogy meg akarják ölni a börtönben

rtl.hurtl.hu

2024. március 10. 17:44

Navalnij sajnos hiába aggódott, nem lett annak következménye. Nemrég pedig gyanús körülmények közt meg is halt az orosz ellenzéki.

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki hónapokkal a halála előtt érezte, hogy valami rossz fog történni. Ügyvédjének azt mondta tavaly áprilisban: „figyelj, nem akarok paranoiásnak tűnni, de azt hiszem, megpróbálnak megmérgezni”, írja a Business Insider.

Olga Mihajlova, aki 16 éven át dolgozott Navalnij ügyvédjeként ekkor megpróbált vészharangot kongatni, ám se ennek, se hivatalos panaszainak nem lett foganatja. Az elhunyt orosz ellenzéki jogi csapatának több tagja aggódott Navalnij állapota miatt.

Az orosz börtönben elvileg nem kapott elég ételt, de aludni se gyakran hagyták, emiatt később éhségsztrájkba kezdett. Halálát a hivatalos tájékoztatás szerint egy séta utáni rosszullét okozta, hiszen ahogy bejelentette, hogy nem érzi magát jól azonnal, el is veszítette az eszméletét.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Szijjártó Péter az orosz külügyminiszterrel nevetgélt Navalnij temetésének napján, amelyről a Fókusz hosszabb riportot is készített. Ezt alább lehet megnézni:


Nyitókép: Evgeny Feldman for Alexey Navalny's campaign / Handout / Anadolu Agency/Getty Images

#Külföld#alekszej navalnij#börtön#ügyvéd#aggodalom#temetés#megöl

Címlapról ajánljuk