Külföld

Videó: tűzijátékkal gyújtották fel a Google önvezető taxiját

rtl.hurtl.hu

2024. február 12. 15:40

A feldühödött tömeg San Franciscóban esett neki a Google önvezető taxijának, betörték a szélvédőjét, és tűzijátékkal gyújtották fel.

Megtámadták és tűzijátékkal gyújtották fel a Google önvezető autókat üzemeltető cégének, a Waymónak az egyik kocsiját San Franciscóban – írja a hvg.hu.

A megdöbbentő eset a város kínai negyedében történt, a holdújév ünneplése közben. Mint arról beszámoltunk, az egész világon nagyszabású rendezvényekkel köszöntötték a sárkány évét, amely a hagyomány szerint a gazdagságot és a szerencsét is magával hozza.

A rongálásról videók is terjednek a közösségi médiában. Az X-en közzétett egyik felvételen az látható, amint a feldühödött tömeg bekeríti az autót, az emberek betörik a szélvédőjét, majd pirotechnikai eszközt vágnak hozzá, amitől kigyullad.


Az esetet a rendőrség vizsgálja. A Waymo képviselője azt közölte, hogy az autó teljesen önvezető módban volt, és nem szállított utasokat. A lap megjegyzi: az önvezető autók azt követően váltak egyre több támadás célpontjává, hogy San Franciscóban több balesetet okoztak. A Waymo autója például éppen néhány napja ütött el egy kerékpárost.

Nyitókép: X / Twitter

 

#Külföld#google#önvezető#önvezető autó#taxi#tűzijáték#rongálás#felgyújtás#san francisco#Videó

Címlapról ajánljuk