Külföld

Négy diákra rászakadt a plafon egy erdélyi iskolában

rtl.hurtl.hu

2024. február 7. 15:59

A 11-15 év közötti gyerekeket könnyebb sérülésekkel vitték a nagyszebeni sürgősségi osztályra.

Három halálos áldozata volt nemrég annak, hogy összedőlt egy kollégium Székelyudvarhelyen. Szerdán szerencsésebb kimenetelű baleset történt egy erdélyi iskolában: leszakadt egy osztályterem álmennyezete, négy diák kisebb sérüléseket szenvedett.

Az eset a Szeben megyei Ladamos községhez tartozó Alamor falu általános iskolájában történt. A sérült gyerekek 11-15 év közöttiek, kar- és nyakfájdalmakra panaszkodnak – idézi az Agerpres hírügynökség a megyei katasztrófavédelem szóvivőjét.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett testi sértés és rongálás miatt eljárást indított. A Szeben megyei rendőrség szóvivője elmondta, hogy az álmennyezet szerdán dél körül, becsengetés után zuhant le. A tanfelügyelőségi szóvivő arról tájékoztatott, hogy az iskola 1936-ban épült, 2006-2007-ben látták el álmennyezettel.

A Transtelexen megjelent tudósítás szerint a teremben nyitva voltak az ablakok, és az ajtó hirtelen kinyitása miatt keletkezett huzatban szakadt le az álmennyezet. A község polgármestere szerint az iskolát hamarosan felújítják 500 ezer eurós EU-támogatásból.

A korábban történt székelyudvarhelyi kollégiumomlást követően a magyar kormány 25 millió forintos gyorssegélyt küldött az erdélyi városba. Erről a Híradóban számoltunk be.


Nyitókép: Google Maps

#Külföld#erdély#iskola#álmennyezet#omlás

Címlapról ajánljuk