Külföld

Össztűz alá vették a Fülöp-szigeteki elnököt, amiért helikopterrel ment Coldplay koncertre

rtl.hurtl.hu

2024. január 22. 8:11

A néhai diktátor, Ferdinand Marcos fia kritikusai szerint az adófizetők pénzét szórja, miközben a lakosság világszinten is példátlan dugókkal szembesül a fővárosban. 

Össztűz alá vették ifjabb Ferdinand Marcos Fülöp-szigeteki elnököt, amiért helikopterrel ment a Coldplay koncertjére, megkerülve a dugókat – írja a Guardian.

A híres brit együttes koncertjét a fővárostól, Manilától északra tartották, amire a néhai diktátor, Ferdinand Marcos fia elnöki helikopterrel utazott. A közösségi médiában sokan azzal vádolták az elnököt, hogy az adófizetők pénzét pazarolja, miközben a lakosságnak minden nap a dugókkal kell megküzdenie.

Az elnök testőrsége közleményében azzal indokolta a lépést, hogy a Philippine Arena – a világ legnagyobb fedett arénája – példátlanul sok, mintegy 40 ezer ember beáramlását tapasztalta, ami „előre nem látható közlekedési komplikációkat okozott” az elnök útvonalán, „potenciális veszélyt jelentve” biztonságára nézve.

Renato Reyes aktivista szerint azonban az elnök helikopterezése sértés a Fülöp-szigeteki ingázók millióira nézve. Egy nemrégiben készült nemzetközi felmérés szerint egyébként Manilában a legrosszabb a dugóhelyzet a világ összes metropolisza között: a fővárosi régióban átlagosan 25 perc 30 másodpercig tart megtenni tíz kilométert.  

Nyitókép: Justin Sullivan / Getty Images

 

#Külföld#Ferdinand Marcos#fülöp-szigetek#coldplay#koncert#elnök#helikopter

Címlapról ajánljuk