Külföld

Videó: kigyulladt a Boeing, kényszerleszállást hajtott végre

rtl.hurtl.hu

2024. január 19. 16:44

Röviddel a felszállás után meghibásodott egy Boeing-teherszállító hajtóműve, emiatt kényszerleszállást hajtott végre Miamiban.

Kényszerleszállást hajtott végre a Miami Nemzetközi Repülőtéren egy Boeing 747-8-as típusú teherszállító, miután a levegőben kigyulladt a gép bal szárnya – írja a Reuters.

Az eset helyi idő szerint csütörtökön késő este történt, a fedélzeten egy ötfős személyzet tartózkodott. A teherszállítónak röviddel az indulás után meghibásodott a hajtóműve, emiatt kellett kényszerleszállást végrehajtania. A közösségi médiában terjedő, nem hitelesített videókon az látható, amint a levegőben lángok csapnak ki a gép bal szárnyából:

A hírügynökséggel a repülőtér közölte, hogy sérültekről nem érkezett jelentés. „A személyzet a szokásos eljárást követte, és biztonságban visszatért a Miami Nemzetközi Repülőtérre” – közölte a légi árufuvarozó cég, hozzátéve, hogy vizsgálják a meghibásodást. Az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) szintén azt közölte, hogy kivizsgálja az esetet.

Mint arról beszámoltunk, pár hete egy landoló utasszállító összeütközött a japán parti őrség egyik gépével a tokiói Haneda repülőtéren, majd lángba borult. A tragédiával az RTL Híradó is foglalkozott:


Nyitókép: X / Twitter

 

#Külföld#boeing#teherszállító#repülőgép#repülőgép-baleset#kigyulladt#hajtómű#Videó

Címlapról ajánljuk