Külföld

Ismét gondok vannak a Boeing egyik utasszállítójával

rtl.hurtl.hu

2023. december 28. 18:33

Egy meglazult csavaranya miatt rendelték el a Boeing 737 MAX repülőgépek ellenőrzését.

A Boeing arra kéri a légitársaságokat, hogy vizsgálják meg a 737 MAX repülőgépeket a kormánylapát vezérlőrendszerének esetlegesen meglazult csavarja miatt – közölte csütörtökön a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA).

A Reuters szerint a repülőgépgyártó azt követően javasolta az ellenőrzéseket, hogy egy nemzetközi üzemeltető a kormánylapát-vezérlés rutinszerű karbantartása során felfedezett egy csavart, amelynek hiányzott az anyája – közölte az FAA. A Boeing egy további gépen is hasonló problémát észlelt. Bár csak egy csavaranyáról van szó, de nagyon fontos része a gépnek, mivel a kormánylapát szabályozza a repülőgép orrának helyzetét repülés közben.

A művelet egyébként nem túl bonyolult, mindössze két óra alatt elvégezhető. Miután a légitársaságok végeztek az ellenőrzéssel, az FAA dönt a további esetleges lépésekről.

A 737 MAX gépekkel nem ez az első probléma. Egyszer 20 hónapra le kellett állítani a repülésüket, miután 2018-ban és 2019-ben két halálos balesetben 346 ember vesztette életét Etiópiában és Indonéziában.

Nyitókép: Reuters/Benoit Tessier

 

#Külföld#boeing#737 max#ellenőrzés#repülőgép#légitársaság#kormánylapát

Címlapról ajánljuk