Külföld

Egy Teslára támadtak a „benzinfaló” autók ellen küzdő aktivisták

rtl.hurtl.hu

2024. január 8. 10:13

A SUV-ok ellen küzdő brit klímaaktivisták nagyot tévedtek, amikor leeresztették egy autó kerekét. Az ugyanis egy elektromos autó volt. 

A benzinfalód öl

– közölték a szélvédőjére rakott szórólapon egy brit Tesla-tulajdonossal, aki arra ért vissza elektromos autójához kutyasétáltatás után Bristolban, hogy a kerekei le vannak eresztve. 

A férfi autója a BBC cikke szerint a Tyre Extinguishers nevű szervezet célpontja volt, aminek tagjai azzal küzdenek a klímaváltozás ellen, hogy kiengedik a levegőt a városokban talált SUV-ok kerekeiből.

A Tesla-tulajdonos elmondta, hogy „valahol viccesnek” találta, hogy környezetvédők célpontja lett az elektromos autója, és „ironikusként" jellemezte a rongálást. A szervezet módszerét „nevetségesnek és kellemetlennek” nevezte. Mint mondta, nem érti, hogy mi vezeti a klímaaktivistákat, de ennek az akciónak nem látja az értelmét.

A helyi rendőrség a BBC-nek elmondta, hogy azon a környéken akkor négy autónak eresztették le a kerekét, egy autót pedig megkarcoltak, miután nem sikerült kiengedni a levegőt a kerekéből.

Nyitókép: Az új Tesla Model 3 a müncheni Nemzeközi Autószalonon (IAA) 2023. szeptember 4-én, az esemény nyitónapján. Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

 

#Külföld#tesla#klímaváltozás#aktivisták#klímavédelem#egyesült királyság

Címlapról ajánljuk