Külföld

1,6 millió autót hív vissza a Tesla

rtl.hurtl.hu

2024. január 5. 16:19

A Tesla 1,6 millió autóját hívja vissza Kínában, mert hibás a kormányzásért felelős szoftver és az ajtózáró rendszerek.

Több mint 1,6 millió autóját hívja vissza a Tesla a kormányzásért felelős szoftver és az ajtókat záró rendszerek problémái miatt Kínában – közölte az ázsiai ország szabályozó hatósága.

A BBC cikke szerint a visszahívás az S, az X, a 3 és az Y modelleket érinti, valamint több mint 7500 importált járművet. A Tesla egy szoftverfrissítést fog küldeni a tulajdonosoknak, amely távolról javítja majd a hibát, így nem kell felkeresniük egy márkaszervízt. Kínában egyébként sokan járnak Teslával: az embereket támogatásokkal ösztönzik az elektromos- és hibrid járművek vásárlására, Sanghajban pedig egy „gigagyára” is van a cégnek.

Alig egy hónapja egyébként hasonló történt: december elején több mint kétmillió autót hívott vissza a milliárdos Elon Musk tulajdonában lévő cég az Egyesült Államokban, miután az amerikai szabályozó hatóság megállapította, hogy hibás a „teljesen önvezetőnek” és „robotpilótának” nevezett vezetéstámogató rendszere.

Nemrég felidéztük: négy éve történt egy kínos incidens a Tesla új járművének bemutatóján. Elon Musk csodajárgányát, a Cybertruckot úgy hirdették, hogy az üvege törhetetlen. Csakhogy a premieren – a közönség és tévékamerák jelenlétében – mégis sikerült egy fémgolyóval betörni, méghozzá kétszer. A cégvezér innen már a kissé leharcolt állapotba került kocsit próbálta tovább reklámozni.


Nyitókép: A Tesla gyára Sanghajban, Kínában 2021. március 29-én. Fotó: Xiaolu Chu / Getty Images

#Külföld#tesla#autó#elektromos autó#visszahívás#kína#hiba

Címlapról ajánljuk