Külföld

Ezer rendőrt vezényeltek a kölni dóm védelmére, terrortámadástól tartanak

rtl.hurtl.hu

2023. december 31. 18:23

Újabb három gyanúsítottat vettek őrizetbe a kölni dóm ellen tervezett iszlamista terrortámadás miatt. 

További három gyanúsítottat vettek őrizetbe vasárnap a kölni dóm elleni iszlamista terrorfenyegetéssel összefüggésben, amely miatt a német rendőrség szigorú biztonsági intézkedéseket vezetett be a székesegyház védelmére az év végi ünnepek alatt - közölte vasárnap Johannes Hermanns, Köln rendőrfőnöke, az MTI híre szerint.

A hatóságok kezére került gyanúsítottakat Duisburg, Herne és Nörvenich városokban fogták el, ahol házkutatásokat is tartottak. A tájékoztatás szerint az ügyben korábban őrizetbe vett 30 éves tádzsik férfi egy olyan hálózat tagja volt, amely más német tartományokra, illetve uniós tagországokra is kiterjedt.

A német rendőrség nem sokkal karácsony előtt értesült egy tervezett iszlamista merényletről a kölni dóm ellen, ami miatt a székesegyházat időlegesen le is zárták. Hermanns szerint a terrorcselekményt egy autóval tervezték végrehajtani.

A tartományi belügyminiszter hangsúlyozta, hogy a nagyjából 1000 rendőr, aki szilveszter éjjel bevetésen lesz a kölni dómnál, mindent meg fog tenni az ünneplők biztonságáért. Hozzátette, hogy eddig nem észleltek semmi rendkívülit.

Nyitókép: Thilo Schmuelgen / Reuters

#Külföld#kölni dóm#köln#székesegyház#terrortámadás#terrorizmus

Címlapról ajánljuk