Külföld

Kirúgtak három dolgozót, mert utánaszaladtak a pisztolylopó tolvajnak

rtl.hurtl.hu

2023. december 31. 20:32

Az amerikai sportbolt dolgozói megsértették az üzletlánc szabályzatát. 

Kirúgták egy amerikai sportüzlet három dolgozóját, mert utánaszaladtak egy bolti tolvajnak, aki ellopott egy pisztolyt. Egyikük, Michelle Sutton a helyi sajtónak elmondta, hogy csak segíteni akart a rendőrségnek, hogy el tudják fogni a tolvajt.

A beszámoló szerint az Academy Sports + Outdoors nevű üzletlánc egyik  Louisiana államban található boltjának dolgozói átadták a pisztolyt egy vásárlónak, akiről azt hitték, meg fogja venni a fegyvert, de ő ehelyett kiszaladt a boltból. Sutton elmondta, hogy rádión hallotta, hogy mi történt, és azonnal kiszaladt a boltból, két kollégájával együtt, de nem látták sehol a tolvajt.

Pár nappal a december 16-án történt eset után feletteseik közölték velük, hogy ki vannak rúgva, mert megsértették a cég szabályzatát azzal, hogy utánaszaladtak a tolvajnak. Sutton elmondása szerint már azzal is kirúgást érő hibát követtek el, hogy kiszaladtak az épületből, és az sem számított, hogy a járdán maradtak.

Sutton szerint a cég nem képezte ki megfelelően az alkalmazottakat a lopással kapcsolatos szabályokról. Az üzletlánc nem nyilatkozott az esettel kapcsolatban a helyi sajtónak.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: GettyImages

#Külföld#bolti tolvaj#tolvaj#eladók#dolgozó#kirúgás

Címlapról ajánljuk