Külföld

Brutális támadást indítottak az oroszok nagyvárosok és civil célpontok ellen, szülészetet is találat ért

rtl.hurtl.hu

2023. december 29. 10:04

Legalább tíz ember meghalt, és hatvanan megsérültek.

Oroszország nagy intenzitású rakétatámadást indított több ukrán város ellen, civil célpontokat, otthonokat, szülészetet és bevásárlóközpontokat is találat ért. A hírek szerint az oroszok hiperszonikus rakétákat és drónokat vetettek be. Meg nem erősített információk szerint legalább tízen meghaltak, és hatvanan megsebesültek – írja a Sun.

Robbanásokat jelentettek Kijevben – közölte Vitalij Klicsko, a város polgármestere, hozzátéve, hogy három ember rekedt egy raktár romjai alatt a Sevcsenkivszkij kerületben. Más ukrán városokat, köztük Harkovot, Lvivet és Odesszát is találatok érték.


Dnyipróban egy szülészeti kórházat és egy bevásárlóközpontot is eltalálták, Odesszában pedig egy lakóház borult lángba a rakéták miatt. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter az X-en közölte, hogy mintegy 110 rakétát és számos drónt vetettek be az oroszok, amelyekkel célzottan civil célpontokat támadtak.


A közösségi oldalra több videó is felkerült a támadásokról, amik országszerte előfordultak, szinte minden nagyobb várost támadtak az oroszok:


Nyitókép: Yaroslav Pryshchepa/Suspilne Ukraine/JSC "UA:PBC"/Global Images Ukraine via Getty Images

#Külföld#orosz-ukrán háború#ukrajna#oroszország#kijev#lviv#Harkov#támadás#légicsapás

Címlapról ajánljuk