Külföld

Orosz aknára futott egy kereskedelmi hajó a Fekete-tengeren

rtl.hurtl.hu

2023. december 28. 13:44

Izmail kikötőjébe tartott gabonáért az a teherhajó, amelyik aknára futott a Fekete-tengeren. A hajó kigyulladt, két ember megsérült.

Aknára futott a Fekete-tengeren egy panamai zászló alatt közlekedő görög teherhajó, a fedélzeten tűz ütött ki, ketten megsebesültek – közölte csütörtökön az ukrán hadsereg déli parancsnoksága a Telegramon.

Az MTI szerint a hajó a dunai Izmail kikötőjébe tartott gabonáért és a robbanás következtében kigyulladt. Egy ember kórházba került, társát a fedélzeten látták el. A bajba jutott hajóért vontatók indultak. A Reuters szerint az eset szerda este történt egy folyótorkolatnál.


Az ukrán fegyveres erők szerint a hajó orosz aknára futott, az athéni székhelyű NAVA Shipping vállalat azt közölte, egyelőre nem tudnak részleteket.

Moszkva július közepe óta fokozta az ukrán kikötői infrastruktúra elleni támadásokat, miután nem hosszabbította meg az ENSZ által közvetített megállapodást, amely lehetővé tette az ukrán gabonaszállítmányok biztonságos áthaladását a Fekete-tengeren.

Nyitókép: Reuters/State Border Guard Service of Ukraine

#Külföld#hajó#fekete-tenger#orosz-ukrán háború#teherhajó#akna

Címlapról ajánljuk