Külföld

Floridai jetskis terroristát fogtak el Kubában – állítja Havanna

rtl.hurtl.hu

2023. december 10. 14:59

A kubai hatóságok szerint a férfi Floridából ment jetskivel Kubába, hogy ott terrorcselekményeket kövessen el.

Egy jetskivel érkező fegyverest fogtak el Kubában – közölte az állami média a Reuters szerint. A hatóságok arról számoltak be, hogy a Floridában élő kubai állampolgárságú férfi illegálisan lépett be az országba egy floridai rendszámú jetskivel, amelyet aztán egy mangrove mocsárban hagyott, mielőtt szárazföldi úton a dél-közép-kubai Cienfuegosba ment volna.

A férfinál több fegyver, illetve lőszer is volt a rendőrség szerint. Azzal is gyanúsítják, hogy megpróbált másokat is beszervezni, hogy segítsenek neki erőszakos cselekményeket elkövetni.

Az állami média szerint több más, Dél-Floridában és Kubában élő kubai állampolgár ellen is nyomozás folyik az állítólagos összeesküvésben való részvételük miatt. A hatóságok azt állítják, hogy két csoporthoz köthető az eset, a Nueva Nacion Cubanához és a La Nueva Nacion Cubana en Armashoz. Ezeket Kuba terrorszervezetként tartja számon.

Minderről két nappal azután számoltak be, hogy Kuba közzétette több mint 80 külföldi állampolgár és szervezet listáját, akiket terrorizmussal vádolnak, köztük befolyásos személyeket, számos régóta az Egyesült Államokban élő disszidenst és a floridai Miami-Dade megye polgármesterjelöltjét.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Pexels.com/Ezequiel Filiberto

#Külföld#kuba#jetski#terrorista#miami#florida#letartóztatás

Címlapról ajánljuk