Külföld

Belehalt harctéri sebesülésébe az ukrán X-Faktor sztárja

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. december 9. 17:09

Meghalt Vaszil Kuharszkij színész és katona, aki szeptemberben sebesült meg az orosz megszállók elleni harcban. 42 éves volt.

A kijevi Podil Színház Facebookon jelentette be csütörtökön, hogy 42 éves korában meghalt Vaszil Kuharszkij, a társulat színésze.

Kuharszkij nem sokkal azután csatlakozott az ukrán fegyveres erőkhöz, hogy Oroszország 2022 februárjában lerohanta Ukrajnát, írja a novynarnia.com.


Szeptemberben Olesz Szanin ukrán filmrendező közölte a hírt, hogy Kuharszkij súlyosan megsérült a fronton, és hosszú orvosi kezelésre és rehabilitációra lesz szüksége:


Az énekesként és költőként is ismert Vaszil Kuharszkij 2005-ben szerzett diplomát az Ivan Karpenko-Karyról elnevezett Kijevi Nemzeti Színház-, Filmművészeti és Televíziós Egyetemen. 2008 óta a podili Kijevi Akadémiai Drámai Színház színésze volt.

Kuharszkij játszotta a 2022-es Maxim Osa és a kutyafej aranya című netflixes film főszerepét, amely a Makszim Osa kozákról szóló ukrán képregény alapján készült. A színész ezen kívül több tucat televíziós és filmszerepben is feltűnt, sőt, az X-Faktor ukrán változatában is fellépett.


Felesége, Natalija Gordij-Kuharszka szerint Kuharszkij igazi harcos, bátor kozák, tehetséges színész volt, olyan apa, akiről csak álmodni lehet.


„Végtelen részvétem feleségének, Natalkának és minden rokonának és barátjának. És a végén mindannyiunknak, ukránoknak. Sorra halnak meg katonáink, kozákjaink, művészeink. Ez a lista már végtelen. Milyen fájdalmas ez” – írta Irina Cilik ukrán rendező a Facebookon.


A Podil Színház szombati közlése szerint a színész búcsúztatása vasárnap délelőtt tízkor kezdődik a színházban.

#Külföld#orosz-ukrán háború#X-Faktor#ukrajna#halál#elhunyt#Vaszil Kuharszkij

Címlapról ajánljuk