Külföld

Sátánista abortuszklinika nyílt az USA-ban, amit egy abortuszellenes legfelsőbb bíró anyjáról neveztek el

Mohos MátéMohos Máté

2023. november 22. 7:48

Nem trollkodásról van szó a sátánisták szerint, hanem „egy vallásos egészségügyi szolgáltatóról”.

Szintet lépett az anyázásban az amerikai Sátánista Egyház, akik egy teljesen funkcionális, abortuszokat is végző nőgyógyászati klinikát nyitottak Új-Mexikóban, amelyet Samuel Alito abortuszellenes legfelsőbb bíró anyjáról neveztek el.

A Samuel Alito Anyjának Sátánista Abortuszklinikáját most a Twitteren is elkezdte hirdetni a közösség. Az intézmény ingyenes konzultációt is nyújt a nőknek videochaten keresztül. Malcolm Jarry, az intézmény társalapítója a Messenger szerint azt mondta:

1950-ben Samuel Alito anyjának nem voltak opciói, és nézzétek, mi történt. 1973 előtt az abortuszt végző orvosok elveszthették engedélyüket, és börtönbe is kerülhettek. A klinika neve emlékezteti az embereket arra, hogy milyen fontos a jog, hogy maguk dönthessenek a testükről, és milyen nagyok az esetleges károk, ha elvesztik ezt a jogot.

Hangsúlyozta, hogy nem trollkodás az intézmény, hanem „egy vallásos egészségügyi szolgáltató”. A klinika emellett óvszereket is árul a legfelsőbb bíróság tagjainak képével. A testület még tavaly júniusban törölte el az abortuszjog alkotmányos védelmét, amely olyan szürreális, szörnyű eredményekhez vezetett, mint például:

A Sátánista Egyház amúgy nem is klasszikus értelemben vett vallási szervezet, mivel nincsnek hittételeik, illetve szertartásaik sem. 

A Sátánra irodalmi figuraként tekintenek, aki „a lázadás, és az elnyomó hatalom elleni kiállás szimbóluma”. A tudományt és a racionalizmus támogatják, valamint az empátiát és a toleranciát minden teremtménnyel szemben.

A Sátánista Egyházról korábban akkor írtunk, amikor napközis klubot szerveztek iskolás gyerekek számára. A helyzet iróniája, hogy erre egy olyan, 2001-es bírósági ügy adott precedens, amikor egy evangélikus keresztény klub kezdeményezte, hogy foglalkozásokat tarthasson egy iskolában, és végül megállapították, hogy joguk van ehhez. A vallásos szülőket viszont most nem nagyon lehet meghatni azzal a logikával, hogy amit szabad az egyik felekezetnek, azt bizony szabad a másiknak is.


Nyitókép: Twitter

#Külföld#sátánista#egyház#abortusz#klinika#legfelsőbb bíróság#abortusztilalom#usa#anya

Címlapról ajánljuk