Külföld

Általános iskolás gyerekeknek szervez napközis klubot a Sátánista Egyház

Mohos MátéMohos Máté

2023. november 10. 16:26

Az Iskola Utáni Sátán Klub egyre több amerikai városban jelenik meg.

Áll a bál a Connecticut állambéli Lebanon városában, mivel a Sátánista Egyház napközis klubot szervez általános iskolás gyerekek számára, írja az NBC. A klub jövő hónapban tartja első foglalkozását egy helyi iskola épületében.

A szülők viszont nincsenek mind elragadtatva az ötlettől, holott a klub működését engedélyezte a helyi iskolakörzet. A helyzet iróniája, hogy erre egy olyan, 2001-es bírósági ügy adott precedens, amikor egy evangélikus keresztény klub kezdeményezte, hogy foglalkozásokat tarthasson egy iskolában, és végül megállapították, hogy joguk van ehhez.

A vallásos szülőket viszont most nem nagyon lehet meghatni azzal a logikával, hogy amit szabad az egyik felekezetnek, azt bizony szabad a másiknak is.

A klub sátánista szervezője, June Everett ráadásul arról beszélt, hogy a Sátánist Egyház nem is klasszikus értelemben vett vallási szervezet, mivel nincsnek hittételeik, illetve szertartásaik sem. A Sátánra egy irodalmi figuraként tekintenek, aki „a lázadás, és az elnyomó hatalom elleni kiállás szimbóluma”.

A szervező azt is elmondta: „Nem tanítunk a Sátánról, nem tanítunk a gyerekeknek vallásos énekeket, és nem is végzünk hittérítést”. Ehelyett szerinte a tudományt és a racionalizmus támogatják, valamint az empátiát és a toleranciát minden teremtménnyel szemben. Elmondása szerint eddig öt gyerek jelentkezett a napközibe.

Az első Iskola Utáni Sátán Klubot még 2017-ben nyitották, azóta egyre több iskolában szerveznek hasonló foglalkozásokat.

#Külföld#sátánista#napközi#klub#általános iskola#egyház#vallás

Címlapról ajánljuk