Külföld

Elon Musk azt terjesztette egy zsidó fiatalról, hogy a kormány beépített ügynöke egy neonáci csoportban, pokollá tették életét a zaklatók

rtl.hurtl.hu

2023. november 22. 6:45

A fiatal most felvette a kesztyűt, és beperelte Muskot.

Beperelte Elon Muskot rágalmazásért Ben Brody, a nemrég lediplomázott fiatal, akiről a milliárdos terjesztette Twitteren, hogy az amerikai kormány beépített ügynöke egy neonáci csoportban. Brody se nem a kormány dolgozója, se nem neonáci, viszont Musk antiszemita tirádája miatt az internetes csőcselék zaklatni kezdte, és számtalan halálos fenyegetést kapott.

A 22 éves fiatalnak egy ponton el kellett költöznie édesanyjával együtt, hogy biztonságban legyenek.

Musk a következőkre alapozta a híresztelését: Brody némileg hasonlított a neonáci csoport egy tagjára, zsidó származású, valamint egy régebbi egyetemi profiljában azt írta, hogy a jövőbenszívesen dolgozna a kormányban. A tévhitet először kisebb körökben osztogatták az interneten, a 150 millió követővel rendelkező Musk kommentjei érték el azt, hogy szélesebb körben is betámadják Brodyt.

Az internetes nácik tovább szőtték a sztorit, és kitalálták, hogy Brody-t csak azért építették be a csoportba, hogy lejárassák őket. A fiatal most egymillió dollárra pereli Muskot, és követeli, hogy ő vonja vissza a hamis állításokat, és kérjen bocsánatot tőle.

Brody-t ugyanaz az ügyvéd képviseli, aki korábban azokat is, akik keresete miatt egy bíróság egymilliárd dollárra büntette a konteókirály Alex Jonest. Musk ügyvédje azt nyilatkozta a CNN-nek, hogy „azt várjuk, hogy az ügyet kidobják a bíróságról”.

A CNN riportját a férfiról az angolul értők alább tudják megnézni:


Nyitókép: YouTube / Kirsty Wigglesworth - WPA Pool / Getty Images

#Külföld#elon musk#neonáci#per#rágalmazás#kormány#ügynök#zaklatás#twitter#zsidó#antiszemitizmus

Címlapról ajánljuk