Külföld

Öt amerikai katona halt meg a helikopterbalesetben a Földközi-tengeren

rtl.hurtl.hu

2023. november 13. 5:24

Korábban csak a lezuhant légijárműről lehetett tudni, most itt vannak a részletek.

Öt amerikai katona meghalt a Földközi-tenger keleti medencéjében szombaton történt légi szerencsétlenségben, közölte az USA védelmi minisztériuma. Az európai parancsnokság szerint egy helikopter zuhant le, amely „egy katonai gyakorlat keretében rutin légi üzemanyag-feltöltést végzett”.

A balesetben a helikopter teljes személyzete meghalt.

Először szombaton adtak hírt a balesetről, ám akkor még nem lehetett tudni az áldozatok számát, sem pontosan azt, hogy milyen légijárműről van szó. Azt már akkor is közölték, hogy a jármű kizárólag gyakorlat miatt volt a levegőben, „ellenséges cselekményre utaló jeleket” nem találtak.

Az amerikai hadsereg azt továbbra sem közölte, hogy a helikopter és legénysége a Földközi-tenger térségében tartózkodó amerikai kötelékek közül melyikhez tartozott, és a hozzátartozók tájékoztatásáig neveket sem hoznak nyilvánosságra. Lloyd Austin védelmi miniszter vasárnap közleményt adott ki, amely szerint a baleset részleteit továbbra is vizsgálják.

Joe Biden elnök szintén közleményben nyilvánított részvétet a meghalt katonák hozzátartozóinak, és arra hívta fel a figyelmet, hogy az öt emberéletet követelő baleset pontosan a Veteránok Napa nevű nemzeti ünnepen történt.

Nyitókép (illusztráció): Kevin Langley / Icon Sportswire via Getty Images

#Külföld#földközi-tenger#usa#hadsereg#helikopter#baleset#katona#halál

Címlapról ajánljuk