Külföld

Tizenhétszer szúrta meg feleségét, majd „áthajtott rajta, mintha csak fekvőrendőr lenne"

rtl.hurtl.hu

2023. november 6. 13:06

Ápolónőként dolgozót feleségét a kórház előtt ölte meg a Floridában élő férfi, a nő utolsó leheletével még meg tudta nevezni gyilkosát. 

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítéltek Floridában egy 37 éves férfit, aki megölte válófélben lévő feleségét a nő munkahelye, egy kórház előtt, a parkolóban. A Sun Sentinel című helyi lap cikke szerint Philip Mathew bűnösnek vallotta magát a Coral Springs városában elkövetett gyilkosságban, és elállt a fellebbezéshez való jogtól, cserébe megúszta, hogy halálbüntetést kapjon.

A férfi 2020 júliusában ölte meg Merin Joy-t. A nő éppen új életet akart kezdeni távol a férfitól, akivel négy évvel korábban házasodott össze Indiában. A nő családon belüli erőszak miatt adta be a válókeresetet.

Mathew a beszámoló szerint elállta autójával a nő útját a parkolóban, majd késsel támadt rá. A férfi tizenhétszer szúrta meg a nőt, majd egy szemtanú elmondása szerint áthajtott a testén, „mintha csak fekvőrendőr lenne”. A nő segítéségére kollégái siettek, és utolsó leheletével még meg tudta nevezni gyilkosát a kiérkező rendőröknek.

A férfi pár órával később tartóztatták le egy közeli szállodában. Az akkori beszámolók szerint saját magának késsel okozott sérülés volt rajta, és letartóztatása után kórházba szállították.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: GettyImages

#Külföld#gyilkosság#családon belüli erőszak#egyesült államok#florida#életfogytig

Címlapról ajánljuk