Külföld

Véget ért a túszdráma a hamburgi reptéren, senki sem sérült meg

rtl.hurtl.hu

2023. november 5. 13:56

Hosszú órákon át nézett farkasszemet a túszejtő a hatóságokkal.

Véget ért vasárnap délután a szombat este óta tartó túszdráma, melyben egy 35 éves férfi saját kislányát tartotta fogva autójában a hamburgi repülőtéren, jelentette be a rendőrség az MTI szerint.

A hatóság tájékoztatása szerint a gyanúsított és a kislány is elhagyta az autót, a férfit őrizetbe vették, nem tanúsított ellenállást. A kislány a rendőrség tájékoztatása szerint sértetlen.

Korábban mi is beszámoltunk a reggel óta húzódó esetről. A hamburgi repülőtéren riadókészültséget rendeltek el, miután egy fegyveres férfi behajtott az egyik kapun, a forgalmat azonnal leállították. A rendőrség közlése szerint a férfi kétszer a levegőbe lőtt, miután bejutott. A helyi sajtó arról értesült, hogy a repülőtéren egy családi dráma bontakozott ki.

A férfi felesége korábban bejelentést tett a rendőrségen „egy lehetséges gyerekrablásról”. A túszejtő egy Audiban ült a hamburgi reptér 1-es terminálja előtt, majd megindult és áttörte az északi kaput, ezután pedig a kifutóra hajtott. Meg nem erősített információk szerint két égő palackot dobott ki a járműből.

Az incidens során senki nem sérült meg, viszont a reptér forgalmát teljesen leállították, 27 járatot érint a korlátozás. A helyszínre pszichológusok és túsztárgyalók is érkeztek. Sandra Levgrün rendőrségi szóvivő úgy nyilatkozott, hogy a férfi nem követel pénzt, a korábbi sajtóértesüléseket megerősítve a hatóság arról tájékoztatott, hogy a túszejtést gyermekelhelyezési vita válthatta ki. Kiderült az is, hogy a férfi az egyik repülőgép alatt állt meg autójával, a helyszínen ott van a kislány édesanyja is, vele pszichológus foglalkozik.

Nyitókép:  Martin Ziemer / Getty Images

#Külföld#hamburg#túszdráma#túszejtés#apa#rendőrség#repülő#reptér

Címlapról ajánljuk