Külföld

Denevérek támadtak a bérlőkre egy Airbnb-s ingatlanban

rtl.hurtl.hu

2023. október 31. 19:03

Denevérek támadták meg a vendégeket egy osztálytalálkozóra bérelt ingatlanban Michiganben. Volt, akinek a hajába gabalyodtak, míg másokat megharaptak, a bérlők beperelték az Airbnb-t.

 

Jóformán halloweeni horrorfilmmé változott egy osztálytalálkozó Michiganben, amit egy bérelt ingatlanban tartottak. A résztvevők azt állítják, hogy denevérek hada támadta meg őket, ezért jogi útra terelték az ügyet – írja a New York Post.

A lap szerint a társaság 2023. július végén, az Airbnb szállásplatformján keresztül bérelte ki az ingatlant a találkozóra. Az első három napon még minden rendben volt, a harmadik éjszakán azonban két nő furcsa, csikorgó hangokra ébredt fel, és azt látták, hogy valami sötét alak repked a hálószobában. A nők rémülten menekültek ki a szobából a folyosóra, és becsapták az ajtót maguk mögött.

A bérlők kezdetben azt hitték, hogy csak egy kóbor denevérről van szó, de hamarosan elborzadva fedeztek fel egy egész kolóniát belőlük a folyosón.

Megpróbáltak kirohanni a házból, de a lépcsőház is tele volt denevérekkel, ezért inkább visszamentek a hálószobájukba, és elbarikádozták magukat. Minden erőfeszítésük ellenére a denevérek így is be tudtak hatolni a szobájukba a réseken keresztül.

Volt, akinek nekimentek a denevérek, míg másoknak a hajába gabalyodtak, és legalább egy vendéget meg is haraptak.

A házhoz kártevőirtót hívtak, aki egy denevérguanóval beborított padlást talált, az állatok bizonyára évek óta a házban éltek. A bérlők nem hagyták szó nélkül a történteket, és jogi panaszt nyújtottak be az Airbnb ellen, amiért engedélyezte, hogy denevérlakta ingatlant hirdessenek a platformon. Az ingatlan tulajdonosait és a karbantartókat pedig azzal vádolják, hogy nem gondoskodtak a lakóhely biztonságáról.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

 

#Külföld#denevér#AIRBNB#Michigan#osztálytalálkozó#per

Címlapról ajánljuk