Külföld

Arról szavaznak egy német egyetemen, legyenek-e szexlyukak a vécékben

rtl.hurtl.hu

2023. október 26. 16:33

A hallgatók azzal indokolják a javaslatot, hogy „a szexlyuk hozzájárulna a campus diverzifikációjához, hiszen a perverzitást az egyetemen is meg lehetne élni".

Heves vita alakult ki az Augsburgi Egyetem hallgatói kongresszusán szerdán – írja a DailyMail.

A lap szerint a napirendben szerepelt az is, hogy a hallgatók megvitassák, engedélyezzék-e a névtelen szexre használt lyukakat (dicsőséglyuk, azaz Glory Hole, németül Sex-Löcher) az előadótermi központ vécéjében.

A diákok körülbelül egy órán keresztül beszélgettek a dicsőséglyukakról. A kérelmükben foglaltakban szerint

az előadótermi központban a bejárattal szemben, ahol jelenleg az információs táblák vannak, három szexlyukat kell kialakítani, a fülkéknek pedig hangszigeteltnek és átláthatatlannak kell lenniük.

A javaslat azonban óriási felháborodást váltott ki, a kereszténydemokrata diákok csoportja az egyetem rektorának címzett nyílt levelében arról írt, hogy a szexkabinok létrehozása egy egyetemen 

nemcsak helytelen, hanem rendkívül botrányos és elfogadhatatlan.

A kongresszus végül arra a következtetésre jutott, hogy a „a viccjavaslatnak tekintett javaslatot” a többség elfogadja.

Az Augsburgi Egyetem szóvivője a BILD-nek elmondta: „Az egyetem vezetősége nem értékeli a diákkongresszus napirendjét, és nem nyilatkozik. Feltételezhető, hogy ez a napirendi pont szatirikusnak értelmezendő” – tették hozzá.

Egy egyetemi alkalmazott viszont arról beszélt, hogy a diákok annyira fel vannak pörögve, hogy nem viccnek szánják. A pályázaton megjelölt egyéb javaslatok között szerepelt, 

hogy „a szexlyukak magassága állítható legyen, és legyenek falikarok, amikbe bele lehet kapaszkodni”. 

A javaslatban az is szerepel, hogy a lámpák fénye állítható legyen, és esetleg térdpárnákat is szereljenek be. A szexlyukakban a diákok óvszereket, intim kendőket, síkosítót és fertőtlenítőszert is kapnának, ingyen, illetve szemetesekre is szükség lesz. 

A javaslat indoklásában az áll, hogy

a szexlyuk hozzájárulna a campus diverzifikációjához, hiszen a perverzitást az egyetemen is meg lehetne élni, illetve meg lehetne tapasztalni.

„A szex egyfajta relaxációs tevékenység is lehet, ami nagyon hasznos lehet a sokszor stresszes egyetemi mindennapokban. Az ezzel járó stresszcsökkentés pozitívabb munkahangulatot biztosítana az egyetemen” – írták a hallgatók.

A hallgatói konferencia tegnapi ülésének másik napirendi pontja a szeptember 14-én elhunyt egyetemi macska, Leon megemlékezése volt.

Nyitókép: RuslanDashinsky / Getty Images

#Külföld#hallgatók#egyetem#augsburg#szexlyuk#dicsőséglyuk

Címlapról ajánljuk