Belföld

Egyik napról a másikra utcára tettek egy XIII. kerületi artistaiskolát

rtl.hurtl.hu

2023. november 5. 17:09

Egy reggel arra mentek be a tanárok és a diákok, hogy nincs áram, nincs víz.

Egyik napról a másikra utcára tettek egy XIII. kerületi aritstaképző iskolát, írja a Blikk. Az őszi szünet előtt egy reggel arra mentek be a tanárok és a diákok, hogy nincs áram, nincs víz. Egy diák így emlékszik vissza:

Nem is tartották már meg aznap az órákat, mert így nem lehetett, másnap pedig már be sem mehettek az épületbe.

A szülők szerint azért történhetett ez, mert elköltözik a Kodolányi János Egyetem – tőlük bérelte a helyiségeket az Artista- és Előadó-művészeti Akadémia oktOpus Multimédia Intézet Tagintézménye, vagyis a középiskola. A lap szerint valószínűleg elfelejtettek szólni nekik a változásról.

A szülők közül valaki úgy tudja, az egyetemnek számlatartozása volt, mások úgy értesültek, az új tulajdonos miatt vált szükségessé a költözés, más célra hasznosítják az épületet. Az artistaképző most rövid ideig egy Csengery utcai bérházban tud működni.

A Baross Imre Artista- és Előadó-művészeti Akadémia Szakgimnázium, Gimnázium, Technikum és Alapfokú Művészeti Iskola vezetése arról beszélt: a magyar közoktatásban példátlannak tartják, hogy így ellehetetlenítették közoktatási közfeladat ellátását, és ezért egyfelől megtették a lehetséges és szükséges jogi lépéseket.

A fenntartó haladéktalan intézkedéseinek köszönhetően sikerült a szükséges 1000 nm-es helyigényt kiszolgálni képes épületet, s bérbeadó partner intézményt találnunk. Az új telephely épület kialakítása zajlik, a feltételrendszer optimalizálását követően folytatjuk oktatási feladatkörünk zavartalan megvalósítását

– mondták. Gattyán György milliárdos, az egyetem korábbi tulajdonosa az artistaképzőt egy irodaház színháztermével segítette ki a múlt hétvégén, hogy megtarthassák a növendékeknek a korábban eltervezett színházpad-technikai gyakorlati képzést.

Nyitókép: Google Maps

#Belföld#egyetem#gattyán györgy#artista#iskola#xiii. kerület

Címlapról ajánljuk