Belföld

Aláírást hamisított, megbüntették a Gattyán-párt jelöltjét

rtl.hurtl.hu

2024. május 2. 7:04

400 ezer forintra büntették Gattyán György pártjának egykori jelöltjét.

400 ezer forintra büntették a Megoldás Mozgalom egykori móri jelöltjét, írja a Telex.

A Székesfehérvári Törvényszék április 8-án, tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzésben 400 ezer forint pénzbüntetést szabott ki H. M. R. vádlottal szemben választás rendje elleni bűntett miatt – tájékoztatta a portált a Fejér Vármegyei Főügyészség.

„Két éven át nyomozott a rendőrség, s tévedtem, ha azt gondoltam, hogy ez az ügy is süllyesztőbe kerül: végül bíróság elé állt Gattyán György projektpártjának képviselőjelöltje” – idéz a Telex Tóth Pétert, a Momentum móri képviselőjét, aki feljelentésével elindította az ügyet.

A vádirat szerint a vádlott a 2022. évi országgyűlési képviselő választáson egyéni országgyűlési képviselőjelöltként akart indulni az egyik Fejér megyei egyéni választókerületben a Megoldás Mozgalom jelöltjeként.

A vádlott által a választási irodán benyújtott ajánlást gyűjtő íveken összesen 15 fő – köztük a vádlott – szerepelt gyűjtő polgárként, azonban a feltüntetett adatok nagyrészt nem voltak valósak, a gyűjtésben a vádlotton kívül csupán három személy vett részt. Több ajánlóíven valótlanul tüntették fel a választópolgárok azonosító adatait és hamis kézjeggyel látták el az aláírás helyén, írja a lap.

Tóth Péter szerint nemcsak a Megoldás Mozgalom hamisította az ő aláírását 2022-ben az ajánlóívre. Gödény György „pártja” ugyanígy felhasználta többek közt az ő nevét is, hamarosan várhatóan velük szemben is vádat emel az ügyészség, írta. 

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

 

#Belföld#gattyán györgy#megoldás mozgalom#pénzbüntetés#aláírás#hamisít

Címlapról ajánljuk