Külföld

25 szóból áll az Alba-ház legifjabb hercegnőjének a neve

rtl.hurtl.hu

2023. október 26. 19:40

Ezúton is gratulálunk Sofía Fernanda Dolores Cayetana Teresa Ángela de la Cruz Micaela del Santísimo Sacramento del Perpetuo Socorro de la Santísima Trinidad y de Todos Los Santoshoz.

Nemrég született meg 

  • Huéscar 17. hercegének, Fernando Juan Fitz-James Stuart y de Solísnak 
  • és Alba 11. hercegnőjének, María Teresa Álvarez de Toledónak a lánya, 

akit Sofía Fernanda Dolores Cayetana Teresa Ángela de la Cruz Micaela del Santísimo Sacramento del Perpetuo Socorro de la Santísima Trinidad y de Todos Los Santosnak hívnak

– írja a Metro

A kislányt október 7-én keresztelték meg Sevillában, ám állítólag már akkor is bajba kerültek a szülei, amikor be akarták jegyeztetni a születését. A neve ugyanis túl hosszú.

Az El Pais szerint a kislányt nem ilyen hosszú néven anyakönyvezték, annak ellenére, hogy az a család más tagjai, köztük a dinasztia néhai matriarchája, Alba hercegnője – más néven Cayetana – előtt tiszteleg.

Ő tartja a leghosszabb név családi rekordját, amely a következő: 

María del Rosario Cayetana Paloma Alfonsa Victoria Eugenia Fernanda Teresa Francisca de Paula Lourdes Antonia Josefa Fausta Rita Castor Dorotea Santa Esperanza Fitz-James Stuart y de Silva Falcó y Gurtubay.

Az El Pais hozzátette, hogy az anyakönyvi szabályok szerint a gyermeknek adott név „legfeljebb egy összetett nevet és legfeljebb két egyszerű nevet tartalmazhat”, ám a kislánynak a megengedett öt névnél jócskán több van. 

Nyitókép: Leandro Wassaul/Europa Press via Getty Images

#Külföld#alba-ház#huescar#család#nemesek#név#hosszú név#anyakönyv#spanyolország

Címlapról ajánljuk